24/2/11

Ο κόσμος κι ο Κοσμάς

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ Γ. ΜΑΜΕΛΗ*

Ο Κοσμάς «τα 'χει χάσει», μη μπορώντας «παλτουδιά καινούργια ν' αγοράσει», μέρες εκπτώσεων που είναι. Τον κυνηγάνε δημόσιο χρέος, έλλειμμα και πληθωρισμός. Τον καταδυναστεύουν Μέρκελ και ευρωομόλογο. Τον τυλίγουν εφιαλτικά οι άγνωστες έννοιες για σπρεντς, σουάπς, γιούροστατ, τον πνίγουν κραυγές για λαμόγια, βρόμικο χρήμα, εξεταστικές, σκάνδαλα, παραγραφές, άρθρο 86 του Συντάγματος, Μαρινάκης. Κι ο Καντάφι, παρέα με τον Μουμπάρακ. Δεν τα καταλαβαίνει πολύ καλά όλα αυτά, αλλά τα νιώθει, στο πετσί του. Βαθιά.

23/2/11

Στήριξη Κάστρο στον Καντάφι

Foto: Φιντέλ Κάστρο (enet.gr)
„Ο κόσμος βρίσκεται βυθισμένος σε πληροφορίες κάθε είδους“  ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο Κάστρο, προσθέτοντας, ότι τηρεί στάση αναμονής μέχρι να αποδειχθεί  "είτε η αλήθεια, είτε το ψεύδος" για τις σφαγές και πως «...τούτη τη στιγμή, η χειρότερη αδικία θα ήταν η σιγή των τίμιων ανθρώπων απέναντι στο έγκλημα που ετοιμάζεται να διαπράξει το ΝΑΤΟ κατά του λιβυκού λαού».
Για το αν συντελείται ή όχι έγκλημα κατά του λιβυκού λαού τώρα, οφείλουμε κατά τον ιστορικό ηγέτη ως τίμιοι άνθρωποι, να περιμένουμε. Ο χρόνος θα δείξει. Τόσο απλά.

15/2/11

Τελικά πληρώνουμε ή δεν πληρώνουμε.

Martin Luther King
Υπακούμε στους νόμους –δίκαιους και άδικους- ή δεν υπακούμε;
Η πολιτική ανυπακοή πάντως δεν πρωτοεμφανίστηκε με αφορμή την αύξηση των τιμών εισιτηρίων και διοδίων. Παλιά και γνώριμη συμπεριφορά. Τα ερωτήματα ανοιχτά μέχρι σήμερα. Μπορεί να λειτουργήσει μια δημοκρατική κοινωνία χωρίς υπακοή των πολιτών στους νόμους; Έχει δικαίωμα η πλειοψηφία σε μια δημοκρατική κοινωνία να επιβάλει την εφαρμογή άδικων νόμων;

13/2/11

Ο «εξαγνισμός» των Βατοπαιδινών

ΤΟ ΒΗΜΑ Άρθρο του Β. ΧΙΩΤΗ
Διαβάζω στο Βήμα της Κυριακής, ότι „το οριστικό κλείσιμο του σκανδάλου του Βατοπαιδίου λόγω παραγραφής των αδικημάτων, με την έκδοση βουλεύματος από τη Δικαιοσύνη, πυροδοτεί από την περασμένη εβδομάδα εσωκομματικές διεργασίες στο εσωτερικό της ΝΔ. Οι πρώην υπουργοί που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, με εξαίρεση τον κ. Γ.Βουλγαράκη που αρχίζει να κοιτάζει προς τον ΛΑΟΣ και τον κ. Θ. Ρουσόπουλο που επιμένει ότι δεν τον ενδιαφέρει η επιστροφή του στην πολιτική σκηνή, ζητούν από τον κ. Αντ. Σαμαρά να τους

11/2/11

Δεν είναι όλοι ίδιοι!

Η πιο συνηθισμένη έκφραση τα χρόνια της κρίσης. Όταν μιλούμε για τους πολιτικούς ή για άλλες επαγγελματικές ομάδες, γιατρούς, δημοσιογράφους, εκπαιδευτικούς, ο αντίλογος είναι δεν είναι όλοι ίδιοι". Η έκφραση αυτή δείχνει αόριστα μια στατιστικά υπαρκτή κατάσταση, που κινείται κακώς κατά την άποψή μου- στο πεδίο των εξαιρέσεων, ως επιβεβαίωση απλά του κανόνα.

10/2/11

Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ Γ. ΜΑΜΕΛΗ*

Για μας τα παόκια, ανάμεσα στους εκτυλισσόμενους παραλογισμούς της πολιτικής συγκυρίας, τη σούπα που μας σέρβιρε προχτές η ευρωπαϊκή ηγεσία και τα ιστορικά τεκταινόμενα στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο, προέχει η πρόσφατη πρεμιέρα του θεατρικού έργου «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ».

8/2/11

Αυτή είναι εμφάνιση

Εμφανίστηκε χθες στην τηλεόραση ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κύριος Γιάννης Μιχελάκης και κάτι δήλωσε για το Λοβέρδο. Η αλήθεια είναι, ότι δεν πολυκατάλαβα τι ακριβώς είπε, γιατί με αποσυντόνισε η εμφάνισή του. Αυτό κι΄ αν είναι επιτυχία εκπροσώπου Γραφείου Τύπου.  Ο πολιτικός ακόμη πιο „κοντά“ στον πολίτη, σκέφθηκα.

7/2/11

Τζαμπατζίδες αποκάλεσε ο Ρέππας ...

...όλους όσοι ακολουθούν το „Δεν πληρώνω - δεν πληρώνω" προκαλώντας την αντίδραση των ηγετών της κίνησης. Δύο λόγοι αναφέρονται. Ο πρώτος είναι η αντίδραση στην αύξηση των εισιτηρίων, ακριβών διοδίων ή προπληρωμή για έργα που δεν έχουν υλοποιηθεί. Ο δεύτερος είναι ο ισχυρισμός, ότι οι μη έχοντες δεν μπορούν με τα περιορισμένα ή ανύπαρκτα εισοδήματα να αντεπεξέλθουν στα έξοδα που απαιτεί η μετακίνησή τους. Όλοι αυτοί είναι τελικά τζαμπαζήδες;