29/3/13

Στρατηγική που τελικά δεν βγαίνει;

Αντιμέτωπα με τις καταθέσεις του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη στην επιτροπή Θεσμών της Βουλής αλλά και στους οικονομικούς εισαγγελείς βρέθηκαν τα μέλη της προανακριτικής της Βουλής, καθώς αυτά που έλεγε έρχονταν σε αντίθεση με αυτά που είχε πει πριν από λίγους μήνες.

Ειδικά στην περίπτωση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και μάλλον θορυβημένος από την πρόθεση της προανακριτικής να τον καλέσει για εξηγήσεις, ανασκευάζοντας δήλωνε, πως δεν γνωρίζει αν ο τότε πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για τη λίστα.

Δυστυχώς ο καθένας λέει ότι πρόχειρα του έρχεται και κρίνει κατά πως γουστάρει. Δεν πρόλαβε λοιπόν ο Διώτης να πει, ότι σχετικά με τη λίστα ενημερώθηκε ο Παπανδρέου και μας ζαλίσανε κόμματα και ΜΜΕ, με το «εμπλέκεται και ο Παπανδρέου»! Το αυτονόητο σε αυτή τη χώρα έγινε είδηση και μάλιστα με εμπλοκή! Δηλαδή δεν θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί ο πρωθυπουργός της χώρας;

28/3/13

Γερμανοί κατά Αμερικανών και Εγγλέζων στην μάχη της Κύπρου!

Το τι παίζεται πλέον στον κόσμο είναι ολοφάνερο. Οι Γερμανοί νιώθουν αρκετά ισχυροί και για πρώτη φορά μετά τον μεγάλο πόλεμο θέλουν να επιβάλουν τους όρους τους.
Διαχρονικά λοιπόν η γερμανική ηγεσία αντιμετώπιζε με απέχθεια τη χρηματιστική εκδοχή του καπιταλισμού.
Διαπαιδαγωμένη με τις αρχές του ηθικού παραγωγικού καπιταλισμού επέμεινε σ' αυτές, ουδέποτε τις αρνήθηκε.
Αυτές άλλωστε συγκροτούν και τον πυρήνα της γερμανικής κουλτούρας, που εκφράζεται με την πειθαρχία,τον ορθολογισμό και τον άκαμπτο οργανωτισμό.

27/3/13

Επικίνδυνη έλλειψη παιδείας και αξιών!

Λίγες μόλις ημέρες μετά το σάλο που προκάλεσε ο πανηγυρισμός του Κατίδη στο παιχνίδι ΑΕΚ-Βέροια, ήρθε ο νεαρός ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής Σπύρος Σουγλέρης της Αστραπής Ψαροφαΐου να «ταράξει» με τον φασιστικό χαιρετισμό του τον αθλητικό και όχι μόνο κόσμο της χώρας. «Εγώ απλά το έκανα για πλάκα...» δήλωσε στην απολογία του! Για πλάκα ή όχι αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά η πλήρης έλλειψη παιδείας και ηθικών αξιών από τον αθλητισμό! Οι εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα! Ενδεικτικό το απόσπασμα από τη συνέντευξη του προπονητή της ΑΕΚ Εβαλντ Λίνεν στο ΈΘΝΟΣ! Δήλωση που δυστυχώς αφορά πολλούς! «Επιβάλλεται να ενημερωθεί και να καταλάβει (ο Κατίδης) τι πραγματικά έκανε. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα, με ιστορία. Είχε ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης και δεν τους έχω δει ποτέ να συμπεριφέρονται κατ' αυτόν τον τρόπο. Ανεξάρτητα από τη χειρονομία που είναι καταδικαστέα και ανεπίτρεπτη αν γνώριζε τι σημαίνει, είναι απαράδεκτο για έναν παίκτη σαν εκείνον να νομίζει ότι είναι τόσο πολύ σημαντικός. Δεν μπορείς στα 20 να ζητάς από τους φιλάθλους να σηκωθούν όρθιοι και να σου αποδώσουν τον απόλυτο σεβασμό. Είναι απαράδεκτο. Κανείς παίκτης δεν δικαιούται να το κάνει αυτό, διότι είναι μέλος αυτής της ομάδας. Αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να μελετήσει και να καταλάβει. Το δεύτερο είναι ότι οποιοσδήποτε είναι μέλος ενός συλλόγου, είτε παίκτη είτε προπονητής, έχει μεγάλη ευθύνη. Έπρεπε να ξέρει ότι με αυτή την κίνηση έκανε διαφήμιση στην ακροδεξιά. Δεν τον υπερασπίζομαι, αλλά είναι γελοίο να θεωρούμε ότι είναι επικίνδυνος για την κοινωνία.» (Γ.Π.)

25/3/13

Κύριε πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ...

...πολλές φορές λέγατε ότι υπήρχαν εναλλακτικές πήγες δανειοδότησης με δεκάδες δις, σε πολύ χαμηλά επιτόκια

Στις 29/2/2012 δηλώνατε στο
real fm.

"...Ο κ. Χριστόφιας όμως κατάφερε να δανειστεί από την Ρωσία του Πούτιν 2,5 δις ευρω και να μην μπει στο ΔΝΤ και να αποφύγουμε να έχουμε και τις δυο χώρες του ελληνισμού στο ΔΝΤ και την επιτήρηση ..." και συνεχίζετε λέγοντας ... "η Ελλάδα είχε δυνατότητες εναλλακτικών πηγών δανεισμού.
Δεν το έκανε όμως γιατί ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του υλοποιούσε προειλημμένες αποφάσεις ..."
  
Κύριε πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα τι έχετε να πείτε σχετικά με τις άστοχες δηλώσεις σας που δηλητηριάζατε τις ψυχές των ανθρώπων;

22/3/13

Ας εγκαταλείψουμε τους μύθους!

«Οι συνομιλίες με την Κύπρο τερματίσθηκαν, σε ό,τι αφορά τη ρωσική πλευρά. Η Ρωσία περιμένει την απόφαση της τρόικας για τη διάσωση της Κύπρου πριν εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο θα συμμετάσχει», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αντόν Σιλουάνοφ μετά την αναχώρηση του Κύπριου ομολόγου του Μιχάλη Σαρρή από τη Μόσχα. Με το «απευθυνθείτε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», ξεπροβόδιζε πριν από λίγα χρόνια ο Πούτιν τον Παπανδρέου στη Μόσχα, όταν και αυτός είχε βγει στη γύρα για βοήθεια. 

21/3/13

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Στις 21 Μαρτίου του 1960 η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής πυροβόλησε εν ψυχρώ κατά μιας διαδήλωσης φοιτητών στην πόλη Σάρπβιλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 70 άνθρωποι. Οι νεαροί διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του Απαρτχάιντ, που είχε επιβάλλει το καθεστώς της λευκής μειοψηφίας στη χώρα, εφαρμόζοντας τη θεωρία της ανισότητας ανάμεσα στις φυλές.

Ο ΟΗΕ μάς καλεί αυτή τη μέρα να ενώσουμε τις φωνές μας για τα θύματα του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας.

πηγή: sansimera.gr


18/3/13

Βλακεία, θράσος ημιμαθούς ή υποκρισία;

Σημαντικό τέρμα για την ΑΕΚ αλλά όχι εντυπωσιακό. Στο παιχνίδι με την Βέροια και λίγο πριν τη λήξη κατάφερε ο Γιώργος Κατίδης το νικητήριο τέρμα για την ομάδα του. Έβγαλε την φανέλα και χαιρέτησε τους φιλάθλους με χιτλερικό χαιρετισμό. Ο ισόβιος αποκλεισμός του από την Εθνική ήταν άμεσος. Βλακεία; Θράσος ημιμαθούς; Υποκρισία; Ποιος ξέρει! Ίσως πάλι να μιμήθηκε τον Ιταλό συνάδελφό του ντι Κάνιο. Πριν από 8 χρόνια συνέβη το ίδιο στο ιταλικό πρωτάθλημα. Ο επιθετικός Πάολο ντι Κάνιο χαιρέτησε τους φιλάθλους με τον ίδιο φασιστικό τρόπο. Τιμωρήθηκε τότε με πρόστιμο 10.000 €. Παρόλο που και αυτός στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι δε γνώριζε τη σημασία του χαιρετισμού και ότι ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση με την πολιτική, τον επανέλαβε σε άλλες δύο περιπτώσεις. Από τότε είναι δυστυχώς το ίνδαλμα των Νεοφασιστών στην Ιταλία. Το αν η τιμωρία είναι αποτελεσματική θα κριθεί από το αποτέλεσμα! Ώρες είναι ο κάθε αμαθής να χαιρετά φασιστικά τους φιλάθλους και αυτοί να ανταποδίδουν το χαιλ από τις κερκίδες! (Γ.Π.)

15/3/13

Πέθανε ο Andrew A. Athens

Ο Andrew A. Athens πρώτος Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, πέθανε σήμερα σε ηλικία 91 ετών στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών μετά από ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε για χρόνια. Ο Ανδρέας Αθανασούλας μέχρι και τις τελευταίες ημέρες της ζωής του ήταν δραστήριος, όπως άλλωστε το ήθελε! Όπως τον γνωρίσαμε, όσοι από εμάς είχαν την τύχη να συνεργασθούν μαζί του στα πλαίσια του Προεδρείου του ΣΑΕ. Απλός, ανθρώπινος και ουσιαστικός αντιλαμβάνονταν με φανταστική ταχύτητα την ουσία των προβλημάτων και παρέβαινε αποφασιστικά.
Η Ομογένεια είναι φτωχότερη. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του! Καλό σου ταξίδι Πρόεδρε. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη, σεβασμό και εκτίμηση!
Γιώργος Παπαδόπουλος 
π. Γραμματέας Προεδρείου ΣΑΕ


11/3/13

Όχι δεν κοκκίνισε!

"Κύριε Μητρόπουλε δεν λαμβάνετε καθόλου υπόψη σας, ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση πέτυχαν με διαπραγματεύσεις τη μεγαλύτερη μείωση του χρέους!" Δήλωνε η Βόζενμπεργκ στον Μητρόπουλο, σήμερα στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, χωρίς να κοκκινίσει! Αυτή βέβαια τη δουλειά της κάνει. Οι άλλοι όμως; Αναρωτιέμαι που κρύβονται όλοι αυτοί που κάποτε κουνούσαν το δάκτυλο απειλητικά και ελεεινολογώντας αποδομούσαν ένα εκλεγμένο πρωθυπουργό, για να συρθούν τώρα συμβιβασμένοι στην αγκαλιά του αντιμνημονιακού, λέμε τώρα, Σαμαρά. Αλλά και οι άλλοι; Όσοι με κόστος πολιτικό και ψυχικό στήριξαν μέτρα σκληρά, γιατί τώρα σιωπούν;  (Γ.Π.)

10/3/13

Νίκη της Δόξας Δράμας

Με 1-0 επικράτησε η Δόξα Δράμας της Αναγέννησης Επανομής σε ένα λασπώδες και εντελώς ακατάλληλο γήπεδο με μια ανεπαρκή για πρωτάθλημα διαιτησία!
Στις επάνω φωτό, οι φάσεις του μοναδικού τέρματος του αγώνα. Κάτω οι πανηγυρισμοί παικτών και φιλάθλων. (Φωτο Γ.Π.)

6/3/13

Μελίνα Μερκούρη (6/2/1994 – 6/3/2013) Μια γνήσια πατριωτική φωνή που σήμερα λείπει περισσότερο από ποτέ!

„Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή. Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα.“

ΠΗΓΗ: Αδέσμευτη Νεολαία ΠΑΣΟΚ

4/3/13

Ο «λαός» και η δημοκρατία

Του Ανδ. Πανταζόπουλου επίκουρου καθηγητή πολιτικής επιστήμης στο ΑΠΘ.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα» της προηγούμενης Κυριακής (24/2/2012), ο σπουδαίος ιστορικός Τσβετάν Τοντόροφ έλεγε ότι ο λαϊκισμός «προτείνει δημαγωγικές και απατηλές λύσεις στα υπαρκτά προβλήματα του κόσμου». Και πρόσθετε ότι ειδικά σήμερα, απλουστεύει την πολυπλοκότητα των προβλημάτων και φορτώνει όλα τα δεινά στους ξένους, στους μετανάστες, όταν, βέβαια, θα προσθέταμε, δεν τα φορτώνει και στον «ιμπεριαλισμό», τη «νέα αποικιοκρατία», τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, κ.ο.κ.