20/9/13

Τα μέτρα από μόνα τους δεν επαρκούν!

Η ιστορία έδειξε πως διοικητικά και νομικά μέτρα από μόνα τους, χωρίς ένα ευρύτερο λαϊκό δημοκρατικό αντιφασιστικό μέτωπο δεν μπορούν να κάμψουν την άνοδο του φασισμού. Προχθές πραγματοποιήθηκαν αντιφασιστικές εκδηλώσεις. Αν στόχος της φασιστικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή", μιμούμενοι τις μεθόδους του Χίτλερ, είναι η τρομοκράτηση του ελληνικού λαού και η αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος, στόχος των δημοκρατικών δυνάμεων είναι η μέσω παλλαϊκών συγκεντρώσεων και συνειδητοποίησης του φασιστικού κινδύνου, τρομοκράτηση των τρομοκρατών. Ποιος άλλος μπορεί να είναι ο στόχος μπροστά σε αυτές τις φρικιαστικές καταστάσεις; Τα δύο άκρα υπάρχουν! Δεν χρειάζεται κανείς να κλείνει τα μάτια. Άλλο τώρα πόσοι στριμώχνονται να ενταχθούν στα άκρα και πόσοι αυθαίρετα συγκατοικούν! Ερώτημα που οφείλει να απαντηθεί: "Τα επεισόδια, ενθάρρυναν την δημιουργία μαζικών εκδηλώσεων ή αποθάρρυναν τον κόσμο;" Και αν η σκληρή πολιτική που εφαρμόζεται, απογοητεύει το λαό και τον οδηγεί συλλήβδην ενάντια στο πολιτικό σύστημα, τον καθιστά αδιάφορο μέχρι ανοιχτό στη συνεχή αυξανόμενη βία. 

Στο ίδιο αποτέλεσμα τον οδηγεί ο λαϊκισμός και οι ψεύτικες ελπίδες. Στα ψιλά έπαιξε η συνάντηση Τσίπρα - Άσμουσεν στην Φρανκφούρτη. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το πρόγραμμα που εφαρμόζεται μη βιώσιμο και ανέδειξε τις κοινωνικές επιπτώσεις της εφαρμοζόμενης πολιτικής, αναφερόμενος και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
«Η Ελλάδα σημειώνει πρόοδο στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και θα μπορούσε να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα εντός του έτους», ανταπάντησε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υπερασπιζόμενο τη στρατηγική του και αφού έδειξε κατανόηση στο πρόβλημα των υψηλών ποσοστών ανεργίας και κυρίως των νέων, ζήτησε τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα στο πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Κατανοώ αλλά στηρίξτε! Τόσο απλά, αλλά ενδεικτικά για το τι κάποιος μόνος του με φανφάρες μπορεί να διαπραγματευτεί!
Η αρχή  πρέπει να γίνει! Συνολική, καθαρή και απόλυτη καταδίκη της βίας. Ούτε ήξεις ούτε αφίξεις! Καταδίκη α λα καρτ δεν γίνεται! Και σε κάθε περίπτωση η αντιμετώπιση της βίας και του φασισμού δεν προαπαιτεί συμφωνία στα άλλα θέματα που απασχολούν τη χώρα! Εκτός και αν δε θέλουμε να ζυμώσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: