13/2/14

Γυρίζει η χώρα δεκαετίες πίσω!

"Πάνε πολλά χρόνια, μη πω δεκαετίες, την Ελλάδα πίσω, όλες αυτές οι αποφάσεις. Είναι πολύ κακό αυτό που συμβαίνει. Δεν είναι δυνατόν να φτιάχνεται ξαφνικά όλη η Ελλάδα μια εκλογική περιφέρεια, στην οποία θα πέσουν στην μάχη του σταυρού μερικές δεκάδες υποψηφίων ευρωβουλευτών. Εξέλιξη που παραπέμπει σε μία απίστευτη ποσότητα μαύρου πολιτικού χρήματος που θα διακινηθεί, γιατί διαφορετικά δεν πρόκειται να έχει στον ήλιο μοίρα κανείς υποψήφιος ευρωβουλευτής, καθώς επίσης και παραπέμπει ευθέως στο γεγονός ότι μετατρέπεται η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία, σε δημοκρατία των καναλιών.

Γιατί, μη γελιόμαστε, δεν θα αποφασίσει ο πολίτης, αυτά είναι τώρα δικαιολογίες, στην πραγματικότητα θα αποφασίσουν τα κανάλια με βάση ποιόν εκλεκτό θα βγάλουν την τελευταία εβδομάδα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, που θα επιλέξουν οι καναλάρχες και οι διευθυντές των δελτίων ειδήσεων. Τελεία και παύλα. Είναι δυστυχώς οι προφάσεις για να γυρίσει η χώρα δεκαετίες πίσω και το πολιτικό της σύστημα." 

(ΠΗΓΗ: Ραγκούσης στον Alpha 96,5 F.M. Θεσσαλονίκης -11.2.2014)


“Σωστή η παρατήρηση του Ραγκούση! Όντως δεν πρόκειται για δημοκρατική διεύρυνση της εκλογικής διαδικασίας, αλλά επιδερμικής επίλυσης προβλημάτων επιλογής των αρχηγών, που οδηγεί δυστυχώς στην ουσιαστική ποδηγέτηση της ψήφου του λαού! Δημοκρατική λύση υπάρχει: Η σειρά προτεραιότητας των υποψηφίων να καθορίζεται όχι από τους αρχηγούς, αλλά από Ειδικές Συνεδριάσεις των Κεντρικών Επιτροπών των κομμάτων. Ούτε νέοι νόμοι χρειάζονται, ούτε κανείς την εμποδίζει. Πολιτική βούληση θέλει! Υπάρχει;” (Γ.Π.)


Δεν υπάρχουν σχόλια: