21/2/14

Όχι όπως είναι αλλά όπως θέλετε να είναι!

“Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας πολιτικός, Έλληνας ή ξένος, θυμάται τα γεγονότα όπως τα θέλει”, έγραφε ο Δημήτρης Μητρόπουλος στο άρθρο του στα ΝΕΑ “Τι ξέχασε ο Παπανδρέου για τη συνάντηση με Μέρκελ - Σαρκοζί το 2011”. Σύμφωνα με το άρθρο “ο Θαπατέρο, παρότι σύντροφος Σοσιαλιστής, ουδέποτε έβαλε πλάτη στις προσπάθειες του Γιώργου Παπανδρέου στη φάση του 2009-2010». Φαίνεται μάλιστα, ότι η σχέση ήταν ρηγματωμένη ήδη νωρίτερα, όπως του διηγήθηκε φέρελπις πολιτικός του ΠΑΣΟΚ, που έτυχε να είναι παρών σε μια καλοκαιρινή συνάντηση Παπανδρέου - Θαπατέρο σε εκδήλωση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Λαγονήσι το 2008! Είχε εντυπωσιαστεί από τη δύσκολα κρυπτόμενη αδιαφορία του Θαπατέρο για τον Παπανδρέου. Τον θεωρούσαν τελειωμένο και έκαναν έμμεση προσπάθεια να τον ξεφορτωθούν και από τη Διεθνή...”!

Αντίθετα από τον δημοσιογράφο και την πολιτική των ΝΕΩΝ τα αισθήματα και η εκτίμηση του Θαπατέρο μάλλον ήταν διαφορετικά. “Εκείνες τις μέρες”, γράφει στο πρόσφατο βιβλίο του, “μίλησα σε αρκετές περιπτώσεις προσωπικά με τον Παπανδρέου σχετικά με την πρωτοβουλία του για το δημοψήφισμα. Του επισήμανα με σεβασμό, λόγω της ειλικρινούς εκτίμησης που νιώθω γι' αυτόν, τους σοβαρούς κινδύνους που συνόδευαν την αιφνιδιαστική πρότασή του”.

Τώρα αν τα γεγονότα διέψευσαν τους ισχυρισμούς του φέρελπι πολιτικού και συνεχίζουν καθημερινά να διαψεύδουν τους Ιγνατίου, Ρουμελιώτιδες, Μητρόπουλους κλπ. τόσο το χειρότερο για τα γεγονότα.
Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά κύριε Μητρόπουλε, που ένας δημοσιογράφος, Έλληνας ή ξένος, παρουσιάζει τα γεγονότα όχι όπως είναι, αλλά όπως θα ήθελε να είναι”. Πρόσφατο παράδειγμα το δικό σας άρθρο! (Γ.Π.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: