31/3/15

Ποιος υπονομεύει τον Πρωθυπουργό;

Ζωή Κωσταντοπούλου!
Μπορεί να δικαιούται κανείς να χρησιμοποιεί το "παίγνιο" ως διαπραγματευτική τακτική για μεγιστοποίηση του οφέλους της χώρας, εκείνο όμως που δεν δικαιούται, ακόμη και αν είναι Πρωθυπουργός, να εντάσσει τη Βουλή των Ελλήνων στους κομματικούς του τακτικισμούς. 
Η "συζήτηση" έγινε, το ερώτημα όμως παρέμεινε: Κατάλαβε κανείς τι ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους εταίρους; Ειπώθηκε κάτι σχετικά με τους λόγους για τους οποίους προκάλεσε ο Πρωθυπουργός την ενημερωτική συζήτηση στη Βουλή;
Και αν έστω κάτι ψυλλιαστήκατε, αυτό που τελικά έμεινε ως απόηχος της συζήτησης είναι η αποχώρηση της ΝΔ, η αντιπαράθεση της Προέδρου της Βουλής με Σαμαρά και Βενιζέλο , καθώς και η απροκάλυπτη στήριξη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Μιχαλιολάκου στην Κυβέρνηση. Αλλά και εκείνο το γλύψιμο πάλι του Νικολόπουλου! Ακόμη σκουπίζονται! Σε όλη την διάρκεια της ομιλίας του, ο θεός να την κάνει ομιλία, ο Τσίπρας δεν σήκωσε κεφάλι να τον δει! Τόσο ντροπή για τον κυβερνητικό του συνεταίρο!
Τελικά όμως το καλύτερο "παίγνιο" το κάνει η Πρόεδρος. Αντιπαρατιθέμενη συνεχώς  με την αντιπολίτευση, ως δεν οφείλει, στην ουσία βάζει τρικλοποδιές στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Την ώρα που αυτός επιδιώκει, έστω και προσχηματικά,  εθνική ενότητα ενόψει διαπραγμάτευσης, αυτή κάνει ότι μπορεί μέσω έντασης να την διαλύσει! Και επειδή δεν είναι η πρώτη φορά, που τινάζει στον αέρα ένα συναινετικό κλίμα, μάλλον ο κύριος Πρωθυπουργός οφείλει να δει, τι θα κάνει με όσους, με τον ένα ή άλλο τρόπο υπονομεύουν τους σχεδιασμούς του! Μπορεί η  εσωκομματική συναίνεση να είναι χρήσιμη, η σταθερή όμως και ξεκάθαρη πορεία της χώρας, χωρίς δημιουργικές ασάφειες και άλλα τρελά, είναι αναγκαία! Πριν είναι αργά!(Γ.Π.)


Δεν υπάρχουν σχόλια: