25/11/10

Γιάννης Δημαράς: λόγια, λόγια, λόγια...

Foto: Athensnews
«Από 1η Ιανουαρίου, μένοντας πιστός στην υπόσχεσή μου, παραιτούμαι από το βουλευτικό μου αξίωμα».
Φαντάζομαι να μη ξέχασε κανείς την „αντρίκεια“ δήλωσή του Γιάννη Δημαρά το βράδυ των εκλογών, όταν αντίθετα από κάθε πρόβλεψη δεν κατάφερε να μπει στο β’ γύρο.
Διαβάζω στην ιστοσελίδα protagon σε άρθρο της Κατερίνας Γκίκα, ότι ο κ. Δημαράς δεν θα παραιτηθεί από βουλευτής. Το μετάνιωσε. Τον έπεισαν οι οπαδοί του, που του τηλεφωνούν καθημερινά; Οι συνεργάτες του που του λένε να μην «πετάξει» έτσι ένα κεφάλαιο που μπορεί να αποτελέσει τόπο έκφρασης μιας μεγάλης μερίδας; Η σύντροφός του; Ο φίλοι του; Οι νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στο πολιτικό σκηνικό; Όπως και να ‘χει η δήλωση εκείνης της βραδιάς έγινε για εκείνη την βραδιά. Εσείς γιατί την δέσατε κόμπο; Ο Δημαράς όχι απλά θα μείνει στην Βουλή αλλά θα κάνει και κόμμα, το οποίο θα ανακοινώσει γύρω στις 2 του Δεκέμβρη. Συνιδρυτής του νέου κόμματος θα είναι και ο έτερος ανεξάρτητος αντιμνημονιακός Βουλευτής, Βασίλης Οικονόμου.

Τόσο του κ. Δημαρά όσο και του κ. Οικονόμου, τους διαφεύγει το γεγονός, ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στην πολιτική οφείλεται εν πολλοίς στην ασυνέπεια λόγων και έργων. Τα επικοινωνιακά τρικ όχι μόνο δεν ξεγελούν κανένα αλλά και έχουν κουράσει. Αν η ασυνέπεια υπάρχει στα απλά, τότε φαντάζομαι τι πρόκειται να γίνει στα δύσκολα. Φαίνεται όμως πως η εκλογική συμπεριφορά των πολιτών, που έφεραν τον κ. Δημαρά από φαβορί τρίτο στην πραγματική και όχι εικονική εκλογική διαδικασία και αποδοκίμασαν έντονα τον κ. Οικονόμου βγάζοντάς τον εντελώς έξω από το αυτοδιοικητικό παιχνίδι, δεν κατανοήθηκε επαρκώς. Τα συνθήματα απομυθοποιήθηκαν και αποτελούν εδώ και καιρό λόγους κενού περιεχομένου. Ας δοκιμάσουν. Δημοκρατικό τους δικαίωμα. Δική μου εκτίμηση, ότι θα υπάρχουν ως κόμμα μέχρι τις επόμενες εκλογές, εκτός και αν έχουν συγκεκριμένες ρεαλιστικές προτάσεις εξόδου από την οικονομική κρίση, κάτι που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν κατάθεσαν και δεν είναι και σε θέση να καταθέσουν. Ο τίτλος του Αντιμνημονιακού και η απλή περιγραφή των προβλημάτων, από μόνες τους δυστυχώς δεν επαρκούν για να συγκροτήσουν πολιτικό ρεύμα. Ο κ. Δημαράς διαθέτει άλλωστε αρκετή εμπειρία και το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού". (ΓΠ)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

En thermo eipe, en thermo xeipe.. perimente na iremisei kai tha ma pei kiala paromoia epaia fteroenta...

Kerdemelidou Vassiliki είπε...

En thermo eipe, en thermo xeipe.. perimente na iremisei kai tha ma pei kiala paromoia epaia fteroenta...

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ επωνύμως είπε...

Βάσω πιστεύω, ότι άφησε χθες να διαρρεύσει, ότι μετά από πιέσεις των „οπαδών“ του δεν θα παραιτηθεί για να δει τις αντιδράσεις. Όταν κατάλαβε, ότι ο κόσμος αντιδρά άλλαξε σήμερα άρδην. Γάτα στα επικοινωνιακά ο τύπος. ΠΣε