25/4/15

Θάλασσα και ο ουρανός έχουν το ίδιο χρώμα...

Γιάνναρος, Δήμος, Σκούνα, Καντηλέρα, Στελλάκης ο Θολοποταμούσης
Η "Σκούνα" ήταν ένας γνωστός μπεκρής της Χίου που τριγυρνούσε δω κι εκεί γυρεύοντας ποτό. Μια μέρα πριν πραγματικά πολλά χρόνια γλένταγαν ο Λιβανός με τους γαμπρούς του τον Ωνάση και το Νιάρχο, κάπου στη Χίο. Τυχαία, πέρασε έξω από τον κήπο της βίλας του η Σκούνα. Ζήτησε ένα ούζο. Δεν το έδωσαν .... Όταν τους έγινε αφόρητος κορσές, του λέει ο Λιβανός "Φύγε από δω γιατί θα φωνάξω την αστυνομία...Λόγο στο λόγο του λέει ο Εφοπλιστής "Ξέρεις ποιος είμαι εγώ...;" - Όχι του λέει η Σκούνα ..... Ο Λιβανός, τότε του λέει ποιος είναι !!!! ....- Σαν άκουσε η Σκούνα το όνομα του είπε το τραγούδι ... "Η Θάλασσα και ο ουρανός έχουν το ίδιο χρώμα... Η Σκούνα και ο Λιβανός θα μπουν στο ίδιο χώμα .!!!" Ο διάσημος μεγαλοεφοπλιστής του πέταξε μια λίρα .... Η Σκούνα τη σήκωσε από χάμω του την πέταξε στα μούτρα, λέγοντας του ... "Ένα ρακί σου ζήτησα, όχι ζητιανιά και ελεημοσύνη !" Μετά από χρόνια του είπαν ότι πέθανε ο Λιβανός. Αυτός ο γραφικός άνθρωπος άρχισε τον αμανέ ... μπλα μπλα αμάν αμάν.., καταλήγοντας : ".. Η Θάλασσα και ο ουρανός έχουν το ίδιο χρώμα ο Λιβανός απόθανε και η Σκούνα ζει ακόμα......!!!"


Giannis Maria Lagkonas
Σχόλια: 
*Tasos Maedanos Καλεσμένος του Λιβανού ήταν η Σκούνα, η γυναίκα του δεν τον ήθελε. Το νόημα είναι το ίδιο. Η Σκούνα μιλούσε με μικρά ποιήματα που πολλά ήταν πολύ σοφά.
*Stamatios Stefanakis Ο τελευταίος της φωτογραφίας είναι ο Γιώργης ο Σφυρίδης ( Σφυρής)
*Yianni Sirris Ρε παιδιά; Που βρήκατε αυτές τις φωτογραφίες; Το πρώτο όνομα ήταν Στέλιος. Τον θυμάμαι όταν ήμουν μικρός στην γειτονιά μου στο Βροντάδο. Είναι ντροπή να το αναφέρω, γιατί ο Έλληνας έπεφτε τόσο χαμηλά σε σεβασμό. Κάποιοι αλήτες, θα έλεγα, του είχαν βάψει το πρόσωπο με τοματοπολτό. Ήταν ντροπή, αίσχος να πέφτει ο Έλληνας τόσο χαμηλά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: