8/4/15

Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΉ Ο ΔΙΧΑΣΜΌΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΈΝΤΡΟΥ

του Γιάννη Μαγκριώτη
Το ότι, η εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια, είναι προσχηματική, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Η σημερινή συζήτηση στην βουλή αποκαλύπτει, τις άγονες και διχαστικές αντιπαραθέσεις που θα ακολουθήσουν, την ώρα που οι πολίτες και η χώρα θα ζουν κυριολεκτικά στα όρια της απόλυτης κατάρρευσης. Οι θυσίες πέντε χρόνων, όχι μόνο δεν θα δικαιωθούν, αλλά θα ακολουθήσουν και άλλες, πολύ πιο επώδυνες.
-Αντί για εθνική συνεργασία και συστράτευση, για να χτίσουμε μια καλύτερη Ελλάδα, για τους Έλληνες και ιδιαίτερα για τους νέους, θα ζήσουμε ημέρες από τις χειρότερες του παρελθόντος.

-Το 1989, οι τότε ηγεσίες της ΝΔ και του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, με την εξεταστική επιτροπή, προσπάθησαν να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ. Συνέβη το ακριβώς αντίθετο.
-Σήμερα, μια επίσης ετερόκλητη κυβέρνηση, με την άτυπη συνεργασία της προηγούμενης ηγεσίας της ΝΔ, επιδιώκει να παγιδέψει τον πολιτικό χώρο του κέντρου και της Σοσιαλδημοκρατίας.
-Ελπίζω, η σημερινή και η προηγούμενη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, να δικαιώσουν τις βασικές επιλογές, από το 2010 και μετά. Να παραδεχθούν τα λάθη τους και να ανοίξουν το δρόμο για την ανασυγκρότηση του χώρου, του Μεταρρυθμιστικού Κέντρου και της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: