17/4/15

«Στηρίζουμε τη διαπραγμάτευση γιατί στηρίζουμε τη χώρα, όχι τον Τσίπρα ή τον ΣΥΡΙΖΑ»

Θάνος Μωραϊτης
Για την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους αλλά και τη συνάντηση Παπανδρέου – Τσίπρα μίλησε το στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Θάνος Μωραΐτης στην εκπομπή ΤΩΡΑ της Άννας Μπουσδούκου στον ΣΚΑΙ.

Για την πορεία της διαπραγμάτευσης.
«Εμείς στηρίζουμε αυτή τη διαπραγμάτευση γιατί στηρίζουμε την χώρα, όχι τον Τσίπρα ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι δυνατόν το πολιτικό σύστημα να βρίσκεται σε τέτοιο εμφυλιοπολεμικό κλίμα αυτές τις ώρες».
«Η κυβέρνηση φοβάμαι ότι έχει απομονώσει τη χώρα με τη στάση της. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς συμμαχίες. Και εμείς θέλουμε μια διαφορετική πολιτική, αλλά η κυβέρνηση πρέπει να προασπίσει το εθνικό συμφέρον και την συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη μέσα σε αυτό το συντηρητικό, εκβιαστικό περιβάλλον».
«Δεν έχει η κυβέρνηση νομιμοποίηση για ρήξη. Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει την διαπραγμάτευση με επίγνωση των ορίων της και να επέλθει συμφωνία γιατί δεν πάει άλλο. Η πραγματική οικονομία καταρρέει καθημερινά».
«Εγώ όπως και άλλοι συνάδελφοι μου βάλαμε πλάτη 5 χρόνια για να κρατηθεί η χώρα όρθια. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ ήταν μαζί στην πλατεία συντάγματος με τους αγανακτισμένους και μουτζώναν την βουλή».



Για τη συνάντηση Παπανδρέου - Τσίπρα
«Ακούσαμε για μια ακόμη φορά θεωρίες συνομωσίας. Ήταν μια συνάντηση πολιτικών αρχηγών έτσι όπως πρέπει να γίνονται γιατί θυμίζω ότι περάσαμε μια περίοδο όπου ήταν η είδηση της χρονιάς να συζητούν μεταξύ τους οι αρχηγοί»

Δεν υπάρχουν σχόλια: