1/4/15

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ώρα που, δυστυχώς, η χώρα ακόμα και σήμερα δεν μπορεί  να βγει στις αγορές και ως εκ τούτου, η καταφυγή σε αναγκαστικό δανεισμό εξακολουθεί να είναι η μόνη διέξοδος, κάποιοι, δήθεν αναρωτιούνται ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγηθήκαμε στο μηχανισμό στήριξης.
Και μάλιστα, αναρωτιούνται σήμερα, 5 χρόνια μετά, που η χώρα βρίσκεται σε καλύτερες συνθήκες από αυτές του 2009 – 2010 και με δεδομένο ότι σήμερα υπάρχει η ασπίδα προστασίας που τότε δεν υπήρχε και κάποιοι αγωνίστηκαν και διαπραγματεύτηκαν σκληρά για να δημιουργηθεί.

Παρά ταύτα, η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, με πρόταση των κυβερνητικών βουλευτών, για να διερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες η χώρα μας προσέφυγε στο διεθνή μηχανισμό στήριξης και τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν έκτοτε, θα επιδιώξουμε να αποτελέσει το βήμα για να ειπωθεί όλη η αλήθεια στον Ελληνικό λαό, για τα αίτια και τους υπεύθυνους της κρίσης, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν ή αντιμετώπισαν την κρίση τα ελληνικά πολιτικά κόμματα.
Και δεν μας προκαλεί εντύπωση ο απροκάλυπτος κυνισμός των κυβερνητικών κομμάτων να μην ερευνηθεί η περίοδος της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία του κ. Καραμανλή. Μας είχε ήδη προϊδεάσει η κυβερνητική πλειοψηφία με την επιλογή της για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, με την παραμονή σε θέσεις ευθύνης ανθρώπων και συνεργατών του κ. Καραμανλή και με την επιλογή άλλων ανάλογων περιπτώσεων για τη στελέχωση κρίσιμων κυβερνητικών τομέων.
Παρότι, λοιπόν, η πρόθεση αυτών που προτείνουν τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, φαίνεται να μην είναι η διερεύνηση της αλήθειας, το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα δώσει τη μάχη να ενημερωθεί πλήρως ο Ελληνικός λαός, να καταρρίψει μύθους, να ανασκευάσει ψεύδη και «θεωρίες» και να αναδείξει αλήθειες που σκόπιμα συσκοτίστηκαν από πολλές πλευρές.
Αν κάτι έχουν χρέος να πράξουν οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, είναι να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις να αναδειχθεί η «ρίζα του κακού». Δηλαδή, οι πραγματικές αιτίες που μας οδήγησαν ένα βήμα από μια εθνική καταστροφή. Γιατί μόνον η κατανόηση του πραγματικού προβλήματος μπορεί να μας οδηγήσει και στην αντιμετωπισή του.
Αυτό αποτελεί και τον μοναδικό ασφαλή όρο για να οικοδομήσουμε μια πραγματικά βιώσιμη πορεία, για τη χώρα και τον Ελληνικό λαό.
Και όχι η αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων, το ξέπλυμα των πραγματικών υπευθύνων και η δημιουργία εντυπώσεων, προκειμένου να διασκεδαστούν οι αδυναμίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: