10/4/15

Ήρθε η ώρα να πεις τις πρώτες σου αλήθειες κύριε Πρωθυπουργέ!

Kύριε Πρωθυπουργέ.
Ορθά έπραξες και στο πλαίσιο των διμερών επαφών επισκεύτηκες την Ρωσία. Επιστρέφοντας όμως πιστεύουμε ότι έφθασε η ώρα να πεις στον ελληνικό λαό μερικές αλήθειες και να θέσεις τέλος σε μια σειρά από μύθους που οδηγούν και με δική σου ευθύνη τη χώρα σε αδιέξοδο...
Οφείλεις τώρα που γνώρισες, έζησες και έμαθες να πεις στον λαό ότι δεν θα μας έδινε κανείς χρήματα το 2010, ούτε η Ρωσία, ούτε η Κίνα ούτε άλλος κανένας...
Και τελος, θα συμφωνήσεις μαζί μας ότι, δεν μπορεί να εκφράζει την αριστερά η άποψη που θέλει τα βιβλία για τα σχολεία να τα εκδίδει ο στρατός, που θέλει τις παρελάσεις για τις εθνικές επετείους να τις μετατρέπει σε χοροεσπερίδες, που θέλει τη Βουλή να λειτουργεί με τη λογική του ολοκληρωτισμού, που θέλει ο φανατισμός και η πόλωση να αποτελούν κυρίαρχα και καθημερινά στοιχεία της κυβερνητικής επικοινωνίας. 


Ολόκληρο το άρθρο από  το pame mprosta


Κύριε Πρωθυπουργέ.

Ορθά έπραξες και στο πλαίσιο των διμερών επαφών επισκεύτηκες την Ρωσία. Επιστρέφοντας όμως πιστεύουμε ότι έφθασε η ώρα να πεις στον ελληνικό λαό μερικές αλήθειες . Όχι για να δικαιώσεις τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά για να θέσεις τέλος σε μια σειρά από μύθους που οδηγούν και με δική σου ευθύνη τη χώρα σε αδιέξοδο.


Οφείλεις τώρα που γνώρισες, έζησες και έμαθες να πεις στον λαό ότι:

Δεν θα μας έδινε κανείς χρήματα το 2010, ούτε η Ρωσία, ούτε η Κίνα ούτε άλλος κανένας. Εδώ δεν μα δίνουν σήμερα που έχουμε πλεόνασμα θα μας έδιναν τότε με έλλειμμα 15,4% του ΑΕΠ. Δεν υπήρχε άλλος δρόμος, δεν υπήρχε τελικά plan B. Το πλάνο B ήταν μόνο αυτό της επιστροφής της δραχμής.


Ναι, είναι δύσκολο να παίξεις ενάντια σε όλους. Το 2010 ήμασταν μόνοι μας όπως και σήμερα.


Λάθος μας ότι ως ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν στηρίξαμε  καμία απολύτως μεταρρύθμιση που ψήφισε η Κυβέρνηση το 2009-2011 και που είχε στόχο τη διαφάνεια και το χτύπημα του πελατειακού κράτους, αλλά και τις πολεμήσαμε λυσσαλέα. Έτσι χάσαμε μια 5ετία και σήμερα δεν έχουμε προχωρήσει. Και για υτό ζητάμε πάλι χρόνο από τους εταίρους. Και οι εταίροι δικαίως θέτουν το ερώτημα "πότε θα προχωρήσετε;".


Ήταν απόλυτος λαϊκισμός το σύνθημα "δεν πληρώνω" γιατί λειτούργησε εις βάροςαυτών που πλήρωναν. Ήταν ψεύτικο γιατί τώρα πρέπει να πληρώσουν.

Έχουμε και εμείς ως λαός τις ευθύνες μας. Δεν είναι μόνο οι κακοί γερμανοί και τα ξένα συμφέροντα που μας έφεραν εδώ. Η κρίση έφερε το μνημόνιο και όχι το μνημόνιο την κρίση. 


Οι αγορές έχουν μια τεράστια δύναμη. Ήταν αστείο το σύνθημα περί προδοτών, φασιστών και Πινοσετ εις βάρος της τότε κυβέρνησης η οποία πολεμούσε ενάντια στις αγορές και στα συμφέροντα που είχαν ποντάρει δισ στην πτώχευση της χώρας μας.


Ενισχύσαμε και εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ τα συνθήματα και τώρα τα βρίσκουμε μπροστά μας όπως "να καεί το μπουρδέλο η Βουλή", Έχουμε ευθύνη ότι μπήκαν κάγκελα έξω από την Βουλή.


Πες αυτές, καταρχήν, τις πρώτες αλήθειες στο λαό, προχώρησε σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που αφορούν την παραγωγή της χώρας γιατί όπως γνωρίζεις κύριε Πρωθυπουργέ αν δεν μεγαλώσει η πίτα δεν θα έχεις να μοιράσει κάτι, όσο και αναδιανομή να θέλεις να κάνεις, Κάλεσε το λαό σε συστράτευση και ενότητα, άσε τα επικοινωνιακά κόλπα που είχατε μάθει στις σχολές στελεχών της ΚΝΕ και προχώρα με την κυβέρνησή σου σε δουλειά, δουλειά, δουλειά.


Διαφορετικά κινδυνεύεις να μείνεις στην ιστορία ως ο αρχηγός της νεοκαραμανλικής αριστεράς του εθνικολαϊκίσμού. 


Και κάτι τελευταίο. Θα συμφωνήσεις μαζί μας ότι, δεν μπορεί να εκφράζει την αριστερά η άποψη που θέλει τα βιβλία για τα σχολεία να τα εκδίδει ο στρατός, που θέλει τις παρελάσεις για τις εθνικές επετείους να τις μετατρέπει σε χοροεσπερίδες, που θέλει τη Βουλή να λειτουργεί με τη λογική του ολοκληρωτισμού, που θέλει ο φανατισμός και η πόλωση να αποτελούν κυρίαρχα και καθημερινά στοιχεία της κυβερνητικής επικοινωνίας.


ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: