29/3/13

Στρατηγική που τελικά δεν βγαίνει;

Αντιμέτωπα με τις καταθέσεις του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη στην επιτροπή Θεσμών της Βουλής αλλά και στους οικονομικούς εισαγγελείς βρέθηκαν τα μέλη της προανακριτικής της Βουλής, καθώς αυτά που έλεγε έρχονταν σε αντίθεση με αυτά που είχε πει πριν από λίγους μήνες.

Ειδικά στην περίπτωση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και μάλλον θορυβημένος από την πρόθεση της προανακριτικής να τον καλέσει για εξηγήσεις, ανασκευάζοντας δήλωνε, πως δεν γνωρίζει αν ο τότε πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για τη λίστα.

Δυστυχώς ο καθένας λέει ότι πρόχειρα του έρχεται και κρίνει κατά πως γουστάρει. Δεν πρόλαβε λοιπόν ο Διώτης να πει, ότι σχετικά με τη λίστα ενημερώθηκε ο Παπανδρέου και μας ζαλίσανε κόμματα και ΜΜΕ, με το «εμπλέκεται και ο Παπανδρέου»! Το αυτονόητο σε αυτή τη χώρα έγινε είδηση και μάλιστα με εμπλοκή! Δηλαδή δεν θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί ο πρωθυπουργός της χώρας;


Αν λάβω τώρα υπόψη μου την «πατάτα;» Ψυχάρη, πως η περιβόητη ΜΠ με τα 500 εκ. € ήταν δήθεν η Μαργαρίτα Παπανδρέου, την «γαργάρα» κομμάτων, πολιτικών μελών της προανακριτικής και ΜΜΕ σχετικά με την ύπαρξη της κυρίας Γκρατσιέλα Γκρόλο στη θέση 128 της λίστας, συζύγου του κυρίου Μανώλη Κεφαλογιάννη, μέλους της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που ερευνά την λίστα Λαγκάρντ, δικαιούμαι να υποθέσω, πως μάλλον πρόκειται για στρατηγική που τελικά δεν τους βγαίνει; Αφού οι προσπάθειες αποδόμησης του πρώην πρωθυπουργού δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα, έπρεπε ως σωτήρια λύση να οδηγηθεί στην προανακριτική, προκειμένου να δεχτεί τον αναιδή καταιγισμό μίσους της κυρίας Κωσταντοπούλου! Άτυχο όμως για μια ακόμη φορά αυτό το κορίτσι, αφού ο κ. Μπίκας δήλωσε στην Επιτροπή το αυτονόητο! «Αν μίλησα με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, δεν ήταν για το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ, αλλά για το πώς θα χειριστούμε την υπόθεση»! (Γ.Π.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: