5/4/13

«Σχέδιο Β'»

Σχέδιο 10 σημείων για τη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού φορέα με τίτλο «Σχέδιο Β'» παρουσίασε την Πέμπτη ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος χαρακτήρισε «απολύτως αναγκαία» την έξοδο της χώρας από το ευρώ «αλλά με σχέδιο και δημοψήφισμα», ασκώντας παράλληλα κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.
Πονηρός ο Αλαβάνος ετοιμάζει κόμμα υποδοχής διαρροών από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Με προβλήματα το ΚΚΕ. Βαθύ και αγεφύρωτο χάσμα στο ΣΥΡΙΖΑ. Σχεδόν μισοί - μισοί οι οπαδοί της εξόδου από την Ευρωζώνη και το Ευρώ, με αυτούς της παραμονής, δεν αφήνουν περιθώρια για «αθώες» προσεγγίσεις.

Αντιθέσεις που δεν γεφυρώνονται, όσο και αν προσπαθούν ο πρόεδρός τους και τα προβεβλημένα στελέχη του. Γνωρίζουν καλά, ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με ιδεοληψίες και οφείλουν να γνωρίζουν, ότι όταν χωρίς προϋποθέσεις απορρίπτεις κακές λύσεις, στο τέλος σου μένουν μόνο οι χειρότερες! Το παράδειγμα της Κύπρου θα τους υποχρεώσει να εγκαταλείψουν άμεσα το αρεστό πεδίο περιγραφής των προβλημάτων και να προσγειωθούν στην πολύ σκληρή για όλους μας πραγματικότητα, που απαιτεί λύσεις και όχι προθέσεις, αν θέλουν βέβαια να δημιουργήσουν πλειοψηφικό ρεύμα, ικανό να αναλάβει υπεύθυνα τη διακυβέρνηση της χώρας. Και επειδή δεν είναι ΝΔ, οι κωλοτούμπες «α΄ λα Σαμαρά» δεν θα περνούν στο χώρο τους απαρατήρητες. Οι συνιστώσες θα καταγγέλλουν και για αλλού θα αρμενίζουν. Κάπου στη «γωνιά» θα τους περιμένει ο Αλαβάνος με το «πλαν Β»! (Γ.Π.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: