1/5/13

Εργατική Πρωτομαγιά σήμερα...

ΦΩΤΟ Γ.Π. Διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη
...με τις προβλέψεις να μιλούν για πραγματική ανεργία στο 35%, την αγορά εργασίας απορυθμισμένη και τους εργαζόμενους απελπισμένους. Το κραχ ανεργίας γίνεται πλέον κοινωνικό κραχ, αφού κοινωνία και πολιτικό σύστημα αρνούνται επιμόνως να ακολουθήσουν τις επιταγές της λογικής και την ανάγκη δημιουργίας εθνικού σχεδιασμού εξόδου από την κρίση.
Η κατάσταση, λέει ο Σάββας Ρομπόλης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, μπορεί να αλλάξει, πριν την πλήρη παραγωγική καθίζηση και «κινεζοποίηση» του ευρωπαϊκού νότου, καθώς η Ευρώπη άρχισε να βλέπει το «αδιέξοδο των πολιτικών λιτότητας».

Ο Αμερικανός γκουρού του Ψυχρού Πολέμου Μπρεζίνσκι σημείωνε προ ημερών ότι η Ευρώπη δεν έχει ιστορική φιλοδοξία, είναι μια ένωση των τραπεζών, κι αν δεν βρει μια νέα πλανητική ισορροπία με τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Ρωσία, θα ακολουθήσει όλη τη Δύση στην παρακμή της και τη Γη σε μια τυραννία πλανητικού χάους.
Την ώρα λοιπόν που αρχίζουν να αμφισβητούνται οι συντηρητικές πολιτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την ώρα που η πολιτική στήριξης και ενίσχυσης των Τραπεζών μετατρέπεται σε πολιτική στήριξης και ενίσχυσης των τραπεζιτών, η χώρα αποπροσανατολίζεται από ύποπτες, σκόπιμες και στοχευμένες διαρροές για τα δήθεν υπέρογκα έξοδα του Παπανδρέου.
Η κίνηση των 75 δείχνει την αγωνία στελεχών, μελών και λαού ενός άλλοτε κραταιού, ριζοσπαστικού κινήματος, παράγοντα σταθερότητας και ευημερίας της χώρας, που τρομάζει μόνο τους “μικρούς”. Σε περιόδους κρίσης, πολιτικής και ιδεολογικής παρακμής, οι Ηγέτες αφήνουν όλα τα λουλούδια να ανθήσουν, δεν εκδικούνται. (Γ.Π.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: