12/5/14

Σκληρό πόκερ!

ΤΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ διλήμματα είναι στο DNA του ΠΑΣΟΚ και δεν τα ανακάλυψε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Η πατέντα είναι του Κώστα Σημίτη, ο οποίος με έναν ωμό εκβιασμό στους συνέδρους του κραταιού τότε Κινήματος τα πήρε όλα. Απέκτησε μάλιστα και ηγετικό προφίλ στην κοινωνία, που μέχρι τότε δεν διέθετε. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απευθύνεται, στη χειρότερη στιγμή για το κόμμα του, σε ένα κοινό σαστισμένων, παλιών ψηφοφόρων του.

Κακώς ο Αλέξης Τσίπρας τον «πυροβόλησε» από την Καλαμάτα και τα στελέχη της Κουμουνδούρου τού πετούν νυχθημερόν πέτρες.

Ο εκβιασμός ή το δίλημμα -για όποιον θέλει να το λέει έτσι- δεν τους αφορά. Οσους ήταν να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ απ’ το παλιό, μεγάλο ΠΑΣΟΚ, τους έχει πάρει. Αυτοί μάλιστα είναι και οι πιο φανατικοί ψηφοφόροι του. Είναι προφανές ότι ο στόχος του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι ο κυβερνητικός του εταίρος, ο Αντώνης Σαμαράς.

Προσπαθεί να επαναπατρίσει εκείνους που πήγαν στη Ν.Δ. στις τελευταίες εκλογές, από την απειλή της επέλασης του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο αυτούς μπορεί να πάρει πίσω, ίσως και εκείνους που έχουν πατήσει με το ένα πόδι στο «Ποτάμι», με τον φόβο ότι η σταθερότητα πάει περίπατο.

Σ’ αυτό το γεμάτο μπλόφες σκληρό πόκερ υπάρχει και μια αλήθεια. Με την «Ελιά» φτωχό συγγενή στο 4%, δεν μπορεί να υπάρξει συγκυβέρνηση με τη σημερινή της μορφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: