13/5/14

Εντιμότερη είναι η σιωπή!

Ό,τι είχαμε να πούμε για τη συνάντηση των Καννών και το δημοψήφισμα, το έχουμε πει κατ΄ επανάληψη και επιβεβαιωνόμαστε – παρά τις όποιες ενστάσεις για την ακρίβεια ορισμένων σημείων του δημοσιεύματος των Financial Times. Τώρα, είναι ώρα να μιλήσουν άλλοι”, δήλωσε το Γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου.

Μέχρι και ο Χατζηνικολάου “θυμάται” τα γεγονότα εκείνης της εποχής!


Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ θυμίζει” έλεγε στο Star,ότι πήγε ο Παπανδρέου και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης για να κάνει στη συνέχεια την πρόταση για την κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο, αλλά δεν μας λέει κάτι το βασικό: ότι ήταν η πρώτη φορά που εν ενεργεία πρωθυπουργός ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης απειλούμενος από στελέχη και βουλευτές του κόμματός του, ότι αν δεν παραιτηθεί δεν θα την πάρει. Δηλ. πήγε και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης υπό τον όρο της παραίτησής του και της πρότασης για μια άλλη κυβέρνηση με έναν άλλο πρωθυπουργό. Πώς το ξέχασαν αυτό οι φαεινοί εγκέφαλοι που έγραψαν την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ; Πώς ξέχασαν δηλαδή ότι ο ισχυρισμός τους για την ψήφο εμπιστοσύνης δεν επιβεβαιώνει τη δική τους ιστορική εκδοχή, αλλά την εκδοχή του Παπανδρέου, εκδοχή που ευτυχώς ή δυστυχώς επιβεβαιώνεται και απ' αυτά που έγραψαν οι Financial Times”.

Γιατί όμως όλα αυτά τώρα; Και μάλιστα σε περίοδο εκλογών; Ίσως γιατί κάποιοι τελείωσαν με τις βρωμοδουλειές και το σύστημα δεν τους χρειάζεται πια! Ίσως γιατί νέοι "παράγοντες" αναδύονται και νέοι ρόλοι ανατίθενται! Γι΄ αυτό, όταν δεν έχεις το θάρρος να αντιμετωπίσεις την αλήθεια, εντιμότερη παραμένει η σιωπή! (Γ.Π.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: