15/12/14

Στήνουν ναρκοπέδιο πολιτικής τρομοκρατίας


Του Χάρη Τσιόκα

Οι εξελίξεις, τα γεγονότα και οι αντιδράσεις «οίκων» και «κέντρων» του συντηρητισμού  δείχνουν ότι παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, όχι μόνο χώρα και πολίτες δεν βρίσκονται ένα βήμα πριν την έξοδο από την κρίση , αλλά και ότι  το ατελέσφορο και αδιέξοδο των πολιτικών τους επιχειρείται να μετατραπεί σε φόβητρο της κοινωνίας και όχημα κομματικής σωτηρίας.

Γίνεται πλέον εμφανής επιδίωξη  να συνεχιστούν οι πολιτικές ανακατανομής σε λίγους,  που ως αποτέλεσμα παράγουν  κοινωνική, οικονομική και πολιτική αστάθεια.
Οι  πρόσφατα κυνικές δηλώσεις Σόιμπλε και παράπλευρων αξιωματούχων επιβεβαιώνουν τις στόχους  της «γερμανικής Ευρώπης» και  για τη χώρα.

Η αδυναμία αλλά και η εγκατάλειψη από τη κυβέρνηση της ευθύνης της να συνδιαμορφώσει αλλά και να  διαπραγματευτεί ένα εθνικό σχέδιο εξόδου , που θα αφορά τη χώρα και όχι την νεοφιλελεύθερη επέλαση, τους πολίτες και την σύγκληση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και όχι τους λίγους, την οδηγεί σε κινήσεις ιδιοτέλειας και πολίτικης τρομοκρατίας.

Διαμορφώνει σκηνικό που παραπέμπει  μόνο στη αγωνία των κυβερνώντων να στήσουν παγίδες αδιεξόδων στους πολιτικούς συσχετισμούς που θα προκύψουν την επομένη μέρα.

Γίνεται φανερό πλέον πως η επίκληση της κρίσης αντί να γίνεται πεδίο ανταγωνισμού για τη σωτηρία χώρας και πολιτών , μετατρέπεται με ευθύνη της κυβέρνησης  σε πεδίο κινδυνολογίας  που επενδύει σε  «ναρκοπέδιο» για να αποτύχει το διαφαινόμενο  αποτέλεσμα ,μιας  διακυβέρνησης  με δημοκρατικό προοδευτικό, σοσιαλιστικό, αριστερό πρόσημο!

Η λύση -απάντηση στην ιδιοτέλεια της κυβέρνησης  και στον κοινωνικά και πολιτικά εκβιαστικό τρόπο της άρον-άρον επίσπευσης -εκλογής πρόεδρου της Δημοκρατίας , δεν μπορεί πλέον να παραγνωρίσει την ανάγκη  να υπάρξει νωπή και επίκαιρη  καταγραφή της λαϊκής θέλησης για τον προσανατολισμό χώρας και κοινωνίας !Δεν είναι συμβατό να το διαχειριστεί μια Βουλή αντίστοιχη μη την κοινωνική θέληση.

 Γιατί δεν μπορεί να παραγνωρίζεται το  πολλαπλώς καταγεγραμμένο κοινωνικό αίτημα , να τερματιστεί ο κύκλος της συντηρητικής διαχείρισης της κρίσης , που όχι μόνο δεν έδωσε λύση στο φαύλο κύκλο ελλείμματος- χρέους , αλλά επέφερε κι αλλά πλήγματα στη συρρικνωμένη  παραγωγική βάση και έπληξε την οικονομία  ,τη μεσαία τάξη , την νεολαία ,τους εργαζόμενους , τους παραγωγούς ,τους επιστήμονες ,την δημοκρατία και την συνοχή.

Τα προηγούμενα καθιστούν προφανές πως το κοινωνικό αίτημα για προοδευτική διέξοδο χώρας και πολιτών από τη κρίση:

Έχει ένα μόνο μέτωπο αντιπαράθεσης! Την  επιδίωξη  της  αλλαγής  της  διακυβέρνησης  που υπηρετεί  τη νεοφιλελεύθερη επέλαση !Γιατί  η ευθύνη είναι λάθος να επιμερίζεται από την κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση   γιατί η κυβέρνηση αποδέχτηκε και εφάρμοσε τα πρόσφατα  τα μνημόνια που  ήταν όχι μόνο διχαστικά αλλά και αδιέξοδα, ατελέσφορα!

Έχει καθαρό και σαφή προσανατολισμό να εργάζεται προκειμένου να διαμορφώνονται οι καλλίτερες επεξεργασίες για την πλειοψηφούσα  προγραμματική σύγκληση συνεργασίας για τη διακυβέρνηση  των δυνάμεων της του σοσιαλισμού , της αριστεράς  και του κέντρου χωρίς να υπονομεύεται το δικαίωμα της πολίτικης αυτονομίας και της  οργανωτικής αυτοτέλειας τους!

Τέλος,  έχει μια αταλάντευτη την επιδίωξη. Να δημιουργεί τους όρους προκειμένου να κινηθούν σε συμβατή τροχιά , η κοινωνική με την πολιτική θέληση που έχουν διαταραχτεί.

Για να ξαναβρεί τον βηματισμό της  η  σχέση κοινωνικής, οικονομικής και πολίτικης σταθερότητας.

Γιατί η προοδευτική απάντηση  λέει:  Όχι στα συντηρητικής έμπνευσης εκβιαστικά διλήμματα, Ναι στο εθνικό προοδευτικό σχέδιο εξόδου που θα αφορά χωρά και πολίτες ταυτόχρονα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: