2/10/12

Λοιπόν έχουμε και λέμε!

Οι Γάλλοι πήραν το CD με τους φοροφυγάδες από την Ελβετία και παρά το γεγονός, ότι ήταν προϊόν υποκλοπής, βρήκαν τον τρόπο να το χρησιμοποιήσουν. Το ίδιο και η Ιταλία.
Η Μέρκελ είχε τον ίδιο προβληματισμό, αλλά αντιπολίτευση και λαός όχι μόνο την παρότρυναν, αλλά της παρείχαν πλήρη κάλυψη και υποστήριξη στην αγορά και χρήση του.
Στην Ελλάδα; Ε! εδώ αλλάζουν τα πράγματα. Άλλωστε δεν είμαστε το ίδιο, γιατί "όταν εμείς είχαμε χοληστερίνη, όλοι αυτοί ζούσανε πάνω στα δέντρα και τρώγανε βελανίδια"! Πήρε λοιπόν το CD από τους Γάλλους ο Παπακωσταντίνου και έδωσε στο Διώτη τη λίστα με το ονόματα των μεγαλοκαταθετών για τα περαιτέρω! Δεν ελέγχθηκε όμως κανείς, γιατί ο Διώτης ήταν της άποψης, ότι η λίστα δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, όχι μόνο γιατί δόθηκε άτυπα, αλλά και γιατί ήταν προϊόν υποκλοπής! Το θέμα έκλεισε, αφού ο Βενιζέλος δέχθηκε την άποψη Διώτη. Η λίστα έγινε πάσα στον επόμενο Υπουργό αφού έμεινε σε αχρησία στα συρτάρια από το 2010. Μάλλον όμως δεν επρόκειτο για πάσα, αλλά για τυφλό σουτ στην κερκίδα, αφού από το σημείο αυτό χάνονται τα ίχνη της. Μετά από ένα πρωτοφανές αλαλούμ και ένα ανελέητο μπαλάκι ευθυνών επιτέλους βρέθηκε. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που μάλλον η μπάλα βρήκε τοίχο και επέστρεψε σε αυτόν, έστειλε τα στοιχεία στο Μέγαρο Μαξίμου με παραλήπτη τον ίδιο τον πρωθυπουργό και αυτός στο ΣΔΟΕ! Καιρός λοιπόν να ξαναρχίσουμε τις συζητήσεις περί αξιοποίησης στοιχείων υποκλοπής, ώσπου το θέμα να ξεχαστεί, μαζί με αυτό και οι φοροφυγάδες. Γνωστές ιστορίες!
Πάντως είναι ενδιαφέρον να μάθουμε, γιατί δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί η πληροφόρηση που παρείχε το υλικό και να προχωρήσει ο οικονομικός έλεγχος χωρίς καμία αναφορά σε αυτό! Όταν οι διωκτικές αρχές με ένα ανώνυμο τηλεφώνημα μπουκάρουν στα μαγαζιά για έλεγχο, γιατί το ίδιο δεν μπορούσε να γίνει και στους μεγαλοφοροφυγάδες; Ποια η νομιμότητα της ανώνυμης τηλεφωνικής καταγγελίας ως αποδεικτικού στοιχείου και ποια του CD; ΚΑΜΙΑ! Γιατί αυτή η διαφορετική αντιμετώπιση; Γιατί εδώ, επρόκειτο για ΜΕΓΑΛΟ- φοροφυγάδες και υποθέτω και για φανταχτερά ονόματα. Γιατί τους φουκαράδες ήδη τους έχουν ξεζουμίσει. Για τους άλλους θέλει κότσια, αλλά και σοβαρά επιχειρήματα για να βγάλουν την υποψία και ρετσινιά της κάλυψης από πάνω τους και να πείσουν τους δανειστές, ότι εκτός από τους συνταξιούχους και εργαζόμενους υπάρχουν και άλλες πηγές κρατικών εσόδων!. (Γ.Π.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: