25/7/13

Τι άνθρωπος πρέπει να είναι κάποιος που...

...στην προσπάθειά του να χτυπήσει έναν πατέρα, φωνάζει δημοσίως ότι το παιδί του είναι εξαρτημένο από τα ναρκωτικά; Αναρωτιέται ο αρθρογράφος του protagon.

Πρόκειται για το γνωστό επεισόδιο στη Βουλή με την Ελένη Ζαρούλια, σύζυγο του Μιχαλιολιάκου, αρχηγού του ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ κόμματος, γυναίκα και μάλιστα μητέρα.

Η απάντηση είναι απλή και ιστορικά επιβεβαιωμένη. Μια ματιά στην ιστορία του Εθνικοσοσιαλισμού δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών. Πρόκειται για το ξεχωριστό εκείνο είδος των ανθρώπων, που πρωτοστάτησε στα  κρεματόρια, στις εκτοπίσεις, στις δολοφονίες και στην τρομοκρατία.  Η πατέντα ίδια και καλά δοκιμασμένη. Καταγγελία ορισμένων κοινωνικών ομάδων ως αιτία της κρίσης, έντονος λαϊκισμός, εκμετάλλευσης των προβλημάτων του λαού, πατριδοκαπηλία,  εθνικισμός και κίβδηλη εθνική υπερηφάνεια. Συσσίτια μόνο για Άριους ο Χίτλερ, συσσίτια μόνο για Έλληνες η ΧΑ και μάλιστα υπό τους ήχους, του στην Γερμανία απαγορευμένου ναζιστικού ύμνου «Die Fahne hoch» στην ελληνική του έκδοση.

Και όμως! Εκατοντάδες χιλιάδες τους ψήφισαν και πιθανώς περισσότεροι να τους ψηφίσουν! Ο εκφασισμός της κοινωνίας βαθαίνει και γι΄ αυτό ευθύνονται πολλοί. Όσοι τουλάχιστον ανέχθηκαν φαινόμενα βίας και συνεχίζουν να αρκούνται στην περιγραφή των προβλημάτων, ψάχνοντας αντί για λύσεις υπαίτιους! Στις κρίσεις άλλωστε, λαϊκισμός και φασισμός είναι φαινόμενα αλληλοτροφοδοτούμενα! Και από αυτά διαθέτει δυστυχώς πολλά η χώρα. (Γ.Π.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: