3/7/14

Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού -Μία διάψευση-!

Ευχαρίστως αναρτώ ολόκληρη την απαντητική επιστολή του manager της ΑΞΤΑΔΑ ΑΕ κυρίου Σταύρου Δουλδέρη σχετικά με την ανάρτησή μας της 9.6.2014 για το Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού, με τη σημείωση!

“Είμασταν τρεις φίλοι που επισκεφτήκαμε το Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού από αγάπη και ενδιαφέρον για τον Πολιτισμό. Πληροφορίες για το Κέντρο πήραμε από το διαδίκτυο. Το google δυστυχώς δεν μας “έβγαλε” στη σελίδα www.axtada.gr αλλά στη σελίδα του Δήμου. Εκεί δεν βρήκαμε καμία ενημέρωση σχετική με τις ώρες λειτουργίας. Καμία ανακοίνωση δεν βρήκαμε αναρτημένη στις βιτρίνες και είσοδο του κτιρίου, αν και πολλές φορές κάναμε τον κύκλο. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχουν αναρτημένες οι ώρες λειτουργίας. Χαριτολογώντας και εγώ “δεν ρωτήσαμε κανένα περαστικό, αλλά επαγγελματίες, που έχουν τα μαγαζιά τους κοντά στο κτίριο". Λόγω της θέσης τους ελπίζαμε ότι κάτι θα γνωρίζανε! Η πρόθεσή μας σε κάθε περίπτωση δεν ήτανε η δυσφήμηση αλλά η δημοσιοποίηση των “κακώς κειμένων”, που ελπίζω εν τω μεταξύ να λύθηκαν. Άλλωστε γι΄ αυτό σας στείλαμε με email την δημοσίευσή μας. Για να σας δώσουμε τη δυνατότητα να εκφράσετε την δική σας αλήθεια! Παρόλα αυτά εμείς θα ξαναέλθουμε στην Ιερισσό, γιατί το Κέντρο Πολιτισμού συνεχίζει να μας ενδιαφέρει και αξίζει την υποστήριξη όλων μας! (Γ.Π.)”

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ


ΙΕΡΙΣΣΟΣ   24-06-2014
Αρ. πρωτ: 294/2014

ΠΡΟΣ

Eponima.blogspot.com
Κοιν.  (Γ.Π) Γiωργο    Παπαδόπουλο
 
Στις 9-6-2014 αναρτήσατε στο blogs  σας το εξής άρθρο:

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού μπορείτε να περιηγηθείτε τον Εκθεσιακό χώρο όπου συνήθως φιλοξενούνται είτε έργα με θέμα το Άγιον Όρος, είτε έργα ντόπιων καλλιτεχνών. Το σημαντικότερο όμως τμήμα του Πολιτιστικού Κέντρου Ιερισσού είναι αδιαμφισβήτητα ο κινηματογράφος με τις τρισδιάστατες ταινίες. Μια υπέροχη διαδρομή θα σας οδηγήσει στην Ιερισσό και στο Πολιτιστικό κέντρο της θα ταξιδέψετε συντροφιά με τον χρόνο και την τεχνολογία.”
Αυτά λοιπόν διαβάσαμε και ξεκινήσαμε πρωί-πρωί χθες την εξόρμησή μας. Αμ δε! Το Πολιτιστικό Κέντρο ήτανε κλειστό. Ούτε μια ταμπέλα με ωράριο λειτουργίας. Ρωτήσαμε γύρω. Κανείς δεν είχε ιδέα για τις ώρες λειτουργίας. Κάποιοι υπέθεσαν ότι την Κυριακή είναι κλειστό. Από πουθενά δεν προέκυπτε όμως κάτι τέτοιο. Άλλοι μας είπανε, πως ίσως οι εργαζόμενοι να είναι στις κινητοποιήσεις για τον χρυσό στις Σκουριές! Ευτυχώς δεν ήρθαμε από το Τόκιο για να δούμε τον Παρθενώνα και αυτός να είναι κλειστός. Θυμήθηκα το γεγονός και συμβιβάστηκα με τη σκέψη, πως υπάρχουν και χειρότερα! (Γ.Π.)


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής;
  1. Το πολιτιστικό κέντρο Ιερισσού και η αίθουσα 3d ανήκει στην «Αξιοποίηση Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία». Η μορφή της είναι ΝΠΙΔ κι ανήκει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Στην εταιρεία επίσης εκτός του πολιτιστικού κέντρου, ανήκει το Άλσος Αριστοτέλη, το σκάφος «Αμμουλιανή 2003», το παρκινγκ αυτοκινήτων Ουρανούπολης 24ωρου φύλαξης και το κάμπινγκ Ιερισσού τα οποία εκμεταλλεύεται με ιδία μέσα, έχει την κεντρική διοίκηση που δεν υποστηρίζεται βάσει Καλλικράτη από το Δήμο και επιπλέον 11 τουριστικά ακίνητα που ενοικιάζει σε τρίτους. Παρ όλο που είναι ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΉ ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΦΌΡΑ ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ υπόκειται στον περιορισμό προσλήψεων!!!!!!!. Συνεπώς, για το 2014 μας εγκρίθηκαν για όλα αυτά που σας ανέφερα μόλις 3 θέσεις εργασίας κι αν προσθέσουμε και το μόνιμο προσωπικό 7 άτομα καταλαβαίνετε ότι ισα ισα λειτουργείς το κάμπινγκ με 24 ωρη βάρδια ρεσεψιόν - καθαριότητα - συντηρητή - ναυαγοσώστη και ασφάλεια. Το κορυφαίο είναι ότι λόγω εκλογών δεν έχουμε δικαίωμα να προχωρήσουμε ούτε καν στην πρόσληψη αυτών των ατόμων παρά μόνο μετά το Σεπτέμβριο. Οποιαδήποτε παρέκκλιση απ’ αυτά επιφέρει διοικητικές και ποινικές κυρώσεις. Τα συμπεράσματα δικά σας!
  2. Παρ όλα αυτά, το υπάρχον προσωπικό πολλές φορές εθελοντικά κι εκτός ωραρίου χωρίς να πληρώνεται για τις επιπλέον αυτές ώρες, από αγάπη και μόνο για τον τόπο μας λειτουργεί όλες αυτές τις επιχειρήσεις απογεύματα, αργίες και Σαββατοκύριακα.
  3. Στην είσοδο του πολιτιστικού και πάνω στο δρόμο υπάρχει εδώ και 9 χρόνια μόνιμη ταμπέλα με plexiglas φωτιζόμενη που έχει το πρόγραμμα κι οποιαδήποτε ανακοίνωση αφορά το πολιτιστικό. Επιπλέον, στα τζάμια του κτιρίου έχουμε μονίμως κολλημένα προγράμματα λειτουργίας του κτιρίου σε μέγεθος Α3 που διακρίνονται ακόμα και στη φωτογραφία που έχετε στο blog σας. Τέλος, έχουμε ιστοσελίδα www.axtada.gr  που ανακοινώνουμε ότι είναι απαραίτητο. Όλα αυτά μπορείτε εύκολα να τα διαπιστώσετε κι εσείς.
  4. Για να χαριτολογήσω λίγο, ο κάθε περαστικός και το κάθε σχόλιο που ενδεχομένως να είπε ή δεν είπε, δεν αποτελεί δημοσιογραφική είδηση. Κι εγώ πήγα στην Αθήνα κι ένας περαστικός μου είπε ότι ο Παρθενώνας είναι μπαράκι κι ανοίγει μόνο για πάρτι όποτε θέλουν οι Ιάπωνες για ποτάκι, συνήθως Σάββατο βράδυ. Τι σημαίνει αυτό, ότι είναι είδηση;

Πιστεύω ότι η δημοσίευση ήταν μια κακιά συγκυρία και θα σας παρακαλούσα θερμά να αναδημοσιεύσετε και να κατεβάσετε τη συγκεκριμένη ανάρτηση. Πέραν της ηθικής βλάβης που έχει υποστεί το υπάρχον προσωπικό, που δουλεύει με ζήλο να κρατηθούν ανοιχτές οι επιχειρήσεις του Δήμου και που η πολιτεία φρόντισε όχι μόνο να εγκαταλείψει, αλλά και να σαμποτάρει σε όλη την Ελλάδα φυσικά, έχουμε υποστεί και οικονομική ζημιά από επισκέπτες-τουρίστες που διάβασαν την ανάρτηση σας.

                                                                                           Με εκτίμηση    
                                                                                    Δουλδέρης Σταύρος
                                                                                   Manager ΑΞΤΑΔΑ ΔΑΕ                                                                

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: