16/12/10

Επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Χατζηδάκη

Δεν ήταν κουκουλοφόροι αυτοί που χθες δείρανε τον πρώην Υπουργό κύριο Χατζηδάκη. Είναι ενδιαφέρον να μάθουμε, αν πρόκειται για περιθωριακά στοιχεία, ή για πολίτες που συμμετείχαν σε μια δημοκρατική εκδήλωση διαμαρτυρίας και δεν μπόρεσαν στη θέα ενός πολιτικού προσώπου που πιστεύουν, ότι έχει ευθύνες, να συγκρατήσουν την αγανάκτησή τους. Παρόλα αυτά και μέχρι διαλεύκανσης της υπόθεσης, δεν πρέπει να διαφύγουν της προσοχής μας, ότι ενώ όλοι καταδικάζουν τη βία στη δημοκρατία και το συγκεκριμένο βίαιο γεγονός, καταλήγουν τελικά με ένα αλλά", που υποδηλώνει έμμεσα αλλά σαφώς, μια ενδόμυχη ικανοποίηση", γι΄ αυτό που συνέβη όχι βέβαια στο συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά γενικά σε έναν εκπρόσωπο του πολιτικού μας συστήματος. Ένα αλλά" που δικαιολογεί ακόμη και πράξεις βίας.Είτε τους αρέσει είτε όχι, αυτή είναι η μοίρα που τους περιμένει και είναι ευτύχημα το ότι γεύονται μια κάποια τιμωρία" διαβάζω σε σχόλιο ενός ανώνυμου πολίτη, που αγανακτεί με τη διαχρονική ατιμωρησία στη χώρα μας. Γιατί ο πολίτης που δεν έχει θέρμανση στο σπίτι του, που πρέπει να περάσει τις γιορτές άνεργος και χωρίς χρήματα, δεν αρκείται απλά σε υποσχέσεις για οικοδόμηση μιας μελλοντικά πιο δίκαιας κοινωνίας. Θέλει να γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια τη διαδρομή προς αυτή την κοινωνία και ότι αυτό σημαίνει για τη ζωή τη δική του και της οικογενείας του. Αυτή τη διαδρομή δυστυχώς κανείς και κυρίως από τους πολλά υποσχόμενους δεν περιγράφει. Ορισμένοι μάλιστα μέσα σε λίγους μήνες από τότε που παρέδωσαν την εξουσία ξεχάσανε τις δικές τους ευθύνες. Πίστεψαν, ότι επειδή έχουν τη δυνατότητα να βγαίνουν στα κανάλια και να πλασάρουν τις διάφορες μπούρδες" τους, ο λαός τρώει κουτόχορτο, τους έδωσε συγχωροχάρτι και ξέχασε τα ανομήματα τους. Για όλα φταιν οι άλλοι. Και επειδή έτσι το θέλουν πίστεψαν και ότι έτσι είναι, γι΄ αυτό και τολμούν να εμφανίζονται σε εκδηλώσεις λαϊκής διαμαρτυρίας και αγανάκτησης, με τη σιγουριά πολιτικών προσώπων που δε φέρουν καμία ουσιαστική ευθύνη για την κατάντια της χώρας. Σήμερα όμως, ο προπηλακισμός Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας είναι κάτι παραπάνω. -Δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Ρηγίλλης-. Υπηρετεί ύποπτες και προβοκατόρικες σκοπιμότητες. Φαίνεται πως το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και έχει καταγγείλει ότι το πρόσφατο νομοθέτημά της οδηγεί σε «εργασιακό Μεσαίωνα», έχει ενοχλήσει πολλούς." Δυστυχώς ούτε ο ξυλοδαρμός του πρώην Υπουργού δεν φαίνεται να τους βοηθά να βγουν από την εικονική πραγματικότητα και να προσγειωθούν στον κόσμο της καθημερινότητας και της πολιτικής ευθύνης. Τουλάχιστον ας το σκεφθούν, όσο υπάρχει χρόνος. (Γ.Π.)

3 σχόλια:

Παρθένη είπε...

Τελικά έχετε δίκαιο που λέτε, ότι επειδή ισχυρίζονται, ότι δεν ευθύνονται για την κατάντια της χώρας, το πιστέψανε κιόλας. "Ήταν λάθος μου να περάσω μέσα από την πορεία" δήλωσε ο κύριος Χατζηδάκης στο στην Real News. Τι να σχολιάσω.
Παρθένη

ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑ'Ι'ΔΗΣ είπε...

Γιώργο επίτρεψε μου να διαφωνήσω. Πολίτης δεν είναι αυτός, που λύνει τις διαφορές του χειροδικόντας. Η αγανάκτηση δεν είναι άλλοθι. Η σωστή λέξη είναι τραμπούκος, Ο πολίτης σέβεται και την αντίθετη άποψη. Ο τραμπούκος έχει σαν φιλοσοφία του την βία. Δημοκράτες και Τραμπούκοι υπάρχουν σ όλους τους χώρους. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί τραμπούκοι. Ουτε δίνουμε ελαφρυντικά στους τραμπούκους, που κακώς βρίσκονται, στους χώρους μας. Εκεί εξαντλούμε την αυστηρότητά μας.

Γ.Π. είπε...

Χωρίς αμφιβολία συμφωνώ μαζί σου. Με το σχόλιό μου δεν ήθελε να δικαιολογήσω καμία βία. Προσπάθησα να δείξω, από τη μια πλευρά, ότι τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα, όταν στη σκέψη του κόσμου η βία αρχίζει να δικαιολογείται, άσχετα από τη δική μας θέση και ξεκάθαρη καταδίκη του όποιου βίαιου γεγονότος και από την άλλη, ότι με το να λένε κάποιοι συνεχώς παντού και πάντα, ότι φταίνε οι άλλοι, στο τέλος το πιστεύουν τόσο πολύ που αισθάνονται αρκετή άνεση να περάσουν από ένα αγανακτισμένο πλήθος.