1/4/11

Επίθεση σε πρώην πρύτανη, με γιαούρτια και αυγά

Διαβάζω στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ότι ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ιωακείμ Γρυσπολάκης δέχθηκε το βράδυ της Τετάρτης στα Χανιά επίθεση από κουκουλοφόρους με αυγά και γιαούρτια. Ο ίδιος, εμμέσως πλην σαφώς, «φωτογραφίζει» τους ηθικούς αυτουργούς και τονίζει. «Ας τους χαίρονται όσοι, έξω από το Ιδρυμα αλλά και μέσα σε αυτό, τους εξέθρεψαν, τους γαλούχησαν, τους καθοδηγούν και τους χαϊδεύουν, έχοντας

μπερδέψει τους κοινωνικούς αγώνες –που απαιτούν πάνω απ’ όλα ήθος– με την αλητεία και το χουλιγκανισμό». «Η τακτική τους είναι γνωστή, αφού εφαρμόστηκε και δοκιμάστηκε πρώτα στη φασιστική Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του 1930, ο δε στόχος τους είναι η φίμωση κάθε αντίθετης με αυτούς άποψης, μέσω της άσκησης τρομοκρατίας».
Προσωπικά πιστεύω, ότι σε μια υγιή δημοκρατική κοινωνία οι αντιδράσεις αυτές θα θεωρούνταν ακραίες μη αποδεκτές συμπεριφορές. H ανοχή όμως δείχνει επικίνδυνο εθισμό. Οι „αγανακτισμένοι" ας το ξανασκευτούν. Γιατί οι ιστορίες αυτές έχουν ημερομηνία λήξης. Θα είναι κάποια Κυριακή εκλογών, όπου μία αντίστοιχη Μαρί Λεπέν θα καταγοητεύσει το Περιστέρι και το Μπουρνάζι και θα σαρώσει με το ακροδεξιό της χαμόγελο τη Β΄ Αθηνών". Καλό μήνα (ΓΠ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: