12/4/11

Θα βυθίζω πλοία με λαθρομετανάστες

 „Όποιο πλοίο με παράνομους μετανάστες διέρχεται από τα ελληνικά ύδατα θα βυθίζεται“, δήλωσε μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο, στη Λάρισα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στα σχέδιά του, όταν „έρθει στα πράγματα“...
Εφευρετικός ο Πρόεδρος του  ΛΑΟΣ  ξέρει να προσαρμόζει τις κινήσεις του στα λιτά οικονομικά δεδομένα της χώρας. Αντί λοιπόν να χτίσει κρεματόρια που κοστίζουν, -υλικά, φύλακες, ΙΚΑ, διατροφή κλπ. έξοδα- τελειώνει; μια και καλή. Και όσο πιο μακριά από την ακτή θα βυθίζονται τα σαπιοκάραβα που κουβαλούν αυτούς τους ταλαίπωρους, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι και η „μεταναστευτική“ του πολιτική.
Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο. Όμως δεν είναι. Είναι πολύ ανησυχητικό ότι αυτή η δήλωση δεν δημιούργησε πολιτικό και ιδεολογικό ζήτημα στην κοινωνία. Δεν είναι λοιπόν τυχαία ή άστοχη η δήλωση του βουλευτή του Βελόπουλου, ότι μετά το „αλτ τις ει“ ρίχνεις στο ψαχνό και τελειώνεις. Πρόκειται μάλλον για συγκροτημένη σκέψη που απλά αναμένει το χρόνο εκκόλαψης.  Κρίμα γιατί νόμιζα ότι η ζωή και η αξιοπρέπεια του ανθρώπου παραμένουν υπέρτατα και υπό προστασία αγαθά. (ΓΠ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: