6/12/11

Χρυσοχοίδης το 2011. Όπως λέμε Βενιζέλος το 2007...

Σε πολιτικό επίπεδο, ο Χρυσοχοίδης είναι ο πρώτος «δελφίνος» που τραβά διαχωριστικές γραμμές με την διετία Παπανδρέου, την οποία χαρακτηρίζει «καταστροφική» για τη χώρα και την παράταξη, επιδιώκοντας προφανώς να βγει μπροστά από τους υπόλοιπους υποψηφίους.
Καμένο χαρτί και μάλιστα προβλέπω, ότι στο τέλος θα αποσυρθεί από την κούρσα διαδοχής. Γιατί δεν έλαβε καθόλου υπόψη του την πρόσφατη ιστορία διαδοχής του ΠΑΣΟΚ, ότι όποιος «δελφίνος» βιάστηκε, έχασε πανηγυρικά. Ιδιαίτερα μάλιστα, όταν θεωρείται συνυπεύθυνος της πολιτικής που σήμερα ονομάζει καταστροφική. Μιας πολιτικής για την ορθότητα της οποίας μεριμνούσε να πείσει, όσο ήταν Υπουργός του ΓΑΠ.  Γιατί δεν έλαβε υπόψη του, ότι όταν ένας Υπουργός πιστεύει, ότι υπηρετεί καταστροφικές πολιτικές, που δεν μπορεί με τις παρεμβάσεις του να αλλάξει, παραιτείται και τις καταγγέλλει στον ελληνικό λαό  και δεν τις  κάνει  ούτε «γαργάρα», ούτε τις εντάσσει στα όποια αρχηγικά του όνειρα.
Ο Χρυσοχοίδης έκαψε ήδη την υποψηφιότητά του από έλλειψη πολιτικού ήθους, πολιτικής αλαζονείας και αμετροέπειας. Και επειδή ισχυρίστηκε, ότι «το παλιό έκλεισε» έχω την απορία: Τί σε κάνει ρε Μιχάλη να πιστεύεις, ότι εσύ εκφράζεις το καινούριο; (Γ.Π.
)


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε θα 'ρθουν να σου πουν
πως σε πιστεύουν, σ' αγαπούν
και πώς σε θένε

Έχε το νου σου στο παιδί,
κλείσε την πόρτα με κλειδί
ψέματα λένε

Κάποτε θα 'ρθουν γνωστικοί,
λογάδες και γραμματικοί
για να σε πείσουν

Έχε το νου σου στο παιδί
κλείσε την πόρτα με κλειδί,
θα σε πουλήσουν

Και όταν θα 'ρθουν οι καιροί
που θα 'χει σβήσει το κερί
στην καταιγίδα

Υπερασπίσου το παιδί
γιατί αν γλιτώσει το παιδί
υπάρχει ελπίδα

Alexandros Konstantinidis είπε...

Ο τροπος και ο χρονος που διαλεξε ο Κυριος Χρυσοχοιδης να θεσει υπο αμφισβήτηση με τετοιο ωμο και προκλητικο τροπο τον δημοκρατικα εκλεγμενο προεδρο του Πασοκ θετει πολλα ερωτηματικα, αλλα ταυτοχρονα προκαλει και αγανακτηση οχι γιατι δεν εχει το δικαιωμα να θεσει τον εαυτό του ως υποψηφιο για αρχηγος του κοματος, αλλα εντυπωση κανει η κριτικη που ασκησε στο προσωπο του αρχηγου του Πασοκ και μεχρι προσφατα πρωθυπουργου της χωρας. Εκθετει τον ιδιο προσωπικα διοτι ο ιδιος συμμετειχε σε αυτην την κυβερνιση και δεν ειχε το θαρος ουτε το αναστημα να παραιτηθει απο το αξιωμα που τον ειχε εμπιστευθει ο Γιωργος Παπανδρεου, αφου η ασκουμενη πολιτικη κατα τον ιδιο ηταν καταστροφικη. Μεγαλη εντυπωση προκαλει επισης το γεγονος οτι ολα αυτα που ισχυριζεται τα ανακαλυψε μετα την παραιτηση του Πρωθυπουργου, ο οποιος διαισθάνεται την αναγκη εθνικης ομοψυχιας και πολιτικης ομαλοτητας, και για να μπορεσει η χωρα να αποφυγει τον κινδυνο της χρεοκοπιας θυσιασε την καρεκλα του βαζωντας πρωτα πανω απο ολα το εθνικο συμφερων της χωρας.Το οψιμο λοιπον ενδιαφερον του κυριου Χρυσοχοιδη για το δηθεν καλο της παραταξης και του τοπου δεν πειθει κανεναν.Στη συνειδηση του λαου της Δημοκρατικης παραταξης θα ειναι εκθετος. Μ.Τ./ K.A.

Ανώνυμος είπε...

Η προσπάθεια ταύτισης και παραλληλησμού της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης της Ελλάδος και της Αργεντινής είναι κατά την ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ τελείως ΛΑΘΟΣ ! Διότι το ουσιαστικό σαυτήν την διαδικασία, πέρα τα όμοια ανδρείκελα (Ελλάδα κ. Αργεντινή) που "κυβερνούσαν" βάση ΕΝΤΟΛΩΝ των ... ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ και όχι των ΓΕΡΜΑΝΩΝ, ΕΙΝΑΙ ότι η Ελλάδα ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ, ένα ΝΟΜΙΣΜΑ που ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΡΑΞΗ με ΤΟ DOLLAR και αντιστρόφως, πράγμα που δεν το είχε και δεν το έχει η Αργεντινή ! Εδώ είναι και η ουσιαστική διαφορά ! Γιαυτό τον λόγο τα γιατροσόβια της Αργεντινής δεν μπορούν να εφαρμοστούν καρμπών και στην Ελλάδα ! Διότι και επιπλέον στην Αργεντινή δεν υπήρξε εμφύλιος πόλεμος, τουναντίον εμείς είχαμε ΔΥΟ, και οι ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ με τα ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ κ. ΕΦΙΑΛΤΕΣ που μαζί με τα ΝΑΖΙ ΣΦΑΞΑΝ τον Ελληνικό Λαό και μετέπειτα με τους ΑΠΟΙΚΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΜΑΖΙ ξανά ΣΦΑΞΑΝ και ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΗΣΑΝ, ΦΥΛΑΚΙΣΑΝ, ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ, ΕΞΟΡΙΣΑΝ τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, Ε! ΛΟΙΠΟΝ! ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ "ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ"! ΑΥΤΟΙ ΦΕΡΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΑΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ! ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΣ ΞΕΝΕΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ! ΟΠΩΣ Ο "ΠΑΤΕΡΑΣ" ΤΟΥΣ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ! Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ !!