16/3/12

Επικύρωση και όχι εκλογή!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Βαρόμετρου της Public Issue το ΠΑΣΟΚ, παρά την κινητικότητα που παρατηρείται για την ανάδειξη νέου προέδρου, παραμένει καθηλωμένο πέμπτο κόμμα στο 11%.  Χαρακτηριστικά κατακερματισμού και έντονης ρευστότητας κυριαρχούν ακόμη στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, παρότι βρισκόμαστε ενάμιση μήνα πριν τη διενέργεια γενικών εκλογών. Πολιτική, ιδεολογική, οικονομική και πολιτιστική κρίση, διασπούν την κοινωνία,  δημιουργώντας ανάγκες νέων ισορροπιών, νέων στόχων, στρατηγικών και πολιτικών εκφράσεων στο εποικοδόμημα. Και όμως οι μόνοι που δεν θέλησαν ή δεν μπόρεσαν να καταλάβουν και αξιολογήσουν  την ρευστότητα του πολιτικού τοπίου, ήταν δυστυχώς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου. Τρεις διαφορετικές εκδοχές για την πορεία του κινήματος τέθηκαν υπόψη τους. Χάρμα πολιτικής μυωπίας απέρριψε τις δυο. Με καταστατικά παιγνίδια όμως δεν απαντάται δυστυχώς η πραγματικότητα. Αντίθετα, όταν η κοινωνία γυρίζει απηυδισμένη την πλάτη, ενδείκνυται πολιτικό θάρρος να απευθυνθεί κανείς σ΄ αυτήν, για να αποφασίσει η ίδια για την προοπτική της και την πολιτική της έκφραση. Τα φοβικά σύνδρομα αντικατέστησαν δυστυχώς την πολιτική.  Φοβούμαι, όχι χωρίς κόστος! Όπως και να έχει πάντως, την Κυριακή τα μέλη και οι φίλοι του κινήματος, όσοι έχουν απομείνει τέλος πάντων, καλούνται να "επικυρώσουν" τον πρόεδρό τους! Και λέω "επικυρώσουν", καθώς το "εκλέξουν" δεν υφίσταται στην συγκεκριμένη περίπτωση. (Γ.Π.)

1 σχόλιο:

Facebook είπε...

Kostas Moustakas
Διάβαζα το κείμενό σου Γιώργο και σκεπτόμουν : "εκλογή σημαίνει την επιλογή ενός από πολλά" αλλά με πρόλαβες με τη τελευταία σου πρόταση. Βέβαια από την άλλη "επικύρωση" σημαίνει η θεώρηση της γνησιότητας ή της ακρίβειας εγγράφου ή αντιγράφ...Δείτε περισσότερα
Παρασκευή στις 3:17 μ.μ. · Μου αρέσει! · 1

Γιώργος Παπαδόπουλος
Μεγάλο πολιτικό πρόβλημα Κώστα. Απόφαση ποδηγέτησης της γνώμης των μελών και φίλων. Οι τρεις υποψηφιότητες θα επιτύγχαναν ευρύτερη συσπείρωση και θα καταδείκνυαν την κυρίαρχη πολιτική στρατηγική. Κάποιοι συνεχίζουν να επιμένουν σε επιβεβλημένες από τα πάνω διαδρομές. Ζουν σε όνειρο, μην τους ξυπνάτε!
Παρασκευή στις 3:29 μ.μ. · Μου αρέσει! · 3

Kostas Moustakas
συμφωνώ Γιώργο ... τώρα παίρνει μεγάλο ρίσκο. Ή συσπείρωση αν έχει μεγάλη ή καθολική συμμετοχή (χλωμό εως πολύ χλωμό) ή διάσπαση αν δε πάει κανείς. Με τις 3 συμμετοχές έστω και τυπικές για το θεαθήναι βρε αδελφέ, θα συσπείρωναν τη βάση. Αλλά κολήσαμε στις "διαδικασίες" βλέπεις.
Παρασκευή στις 3:46 μ.μ. · Μου αρέσει! · 1

Kostas Moustakas
Κάποτε κάποιοι ομορφάντρες πρέπει να ξυπνήσουν όμως!!!