24/5/12

Ξεμπρόστιασμα Τσίπρα από Μπεντίτ!



“Τρελό, ηλίθιο και γεμάτο ψέματα” χαρακτήρισε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το σύμβολο της γαλλικής αριστεράς και από τους πρωτεργάτες του Μάη του 68, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ. Συμμετέχοντας διαδικτυακά σε συνέντευξη τύπου των Οικολόγων Πράσινων, ο “κόκκινος Ντάνι” δήλωσε: “Στο πρόγραμμα της Αριστεράς υπάρχουν δύο πράγματα: πρώτον, η ακύρωση όλων των αποφάσεων για τη μείωση των μισθών και, δεύτερον βασικός μισθός ύψους 1.300 €. Αυτό
είναι τρελό, είναι εντελώς ηλίθιο! Δεν γίνεται να συνεργαστούμε σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, είναι γεμάτο ψέματα. Είναι σα να λες σε κάποιον να αυτοκτονήσει με πιστόλι ή με τσεκούρι. Όλοι ξέρουν ότι μια κυβέρνηση Αριστεράς δε θα καταφέρει να δώσει 1.300 € βασικό μισθό. Διότι τα πράγματα είναι απλά: αν πουν ότι καταγγέλλουν το Μνημόνιο, δηλαδή καταργήσουν τις μειώσεις των μισθών, η Ευρώπη θα πει δε δίνουμε άλλα χρήματα. Πως θα δώσουν 1.300 €; Με τα λεφτά ποιων;”
Πηγή: Το Καρφί
Προσωπικά δεν πιστεύω, ότι είναι, ούτε τρελό, ούτε ηλίθιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με αυτά που ισχυρίζεται, δεν επιδιώκει στην πραγματικότητα να κυβερνήσει. Εκτιμώ πως άλλες είναι οι προτεραιότητές του. (θα επανέλθω). Γι΄ αυτό και δεν πρόκειται να μπει στον κόπο κατάθεσης ρεαλιστικού κυβερνητικού προγράμματος. Αρκείται στην επικοινωνιακή λογική αξιοποιώντας την αγανάκτηση του κόσμου. Ήδη τα στελέχη του αντιλαμβάνονται το αλαλούμ και τις αντιθέσεις μεταξύ συνθημάτων και πραγματικής πολιτικής! (ΓΠ)


Δεν υπάρχουν σχόλια: