28/6/12

Πινακοθήκη των ηλιθίων

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ Γ. ΜΑΜΕΛΗ
 
Αυστηρή προειδοποίηση: πρόκειται για λίβελο -κι όποιος αντέξει. Πρώτη μετεκλογική Κυριακή, όπως οι συνήθεις καλοκαιρινές. Ξαφνικό μπουρίνι, ίδιο με τον κυβερνητικό «περονόσπορο». Ανθυπομειδιάματα (ελέγχεται ως ανακριβής η πληροφορία ότι κάποιος γκαντέμης συνελήφθη για μαγγανεία πέριξ της κατοικίας Σαμαρά).
Κι εγώ «χαμένος» στα μικρά (μικρό κόμμα, μικρό καλάθι, μικρές προσδοκίες), πειθαρχημένος στη σειρά της επιστροφής, ιδαλγός των αλεξανδρινών στίχων.
«Η περασμένες μέρες πίσω μένουν, μια θλιβερή γραμμή κεριών σβυσμένων» (Κεριά, 1899, Κ. Π. Καβάφης)

Προσπαθώ να συμπλέξω την οδήγηση και την πολιτική, με αφορμή τη συμπεριφορά των λούμπεν που οσημέραι πληθαίνουν στην εκάστοτε επιστροφή του άστεως από τη Χαλκιδική. Των γελοίων «οδηγών» που κοσμούν την πινακοθήκη των ηλιθίων, που η «αγωγή» τους αναπτύχθηκε στα σύγχρονα κοινωνικά χαμαιτυπεία του οχαδελφισμού και γέννησε το homo gamao, που ενδημεί πληθυντικά στη χώρα (με το δημόσιο χώρο της να αποτελεί πεδίο άσκησης του αρχαιότερου επαγγέλματος, χωρίς απόδειξη και ΦΠΑ).
Χοντρές κυράτσες κάθιδρες, με τα παιδιά στο μπροστινό κάθισμα, βαψομαλλιάδες «εραστές», που οδηγούν με σαγιονάρα, κακέκτυπα του Νίκι Λάουντα και του Σεμπάστιαν Λεμπ, εποχούμενοι Σκόντα, ψευτόμαγκες νεαροί, συνοδεύοντες αποτυχημένα ξανθά νυμφίδια, παλίμπαιδες πενήντα κάτι, εθισμένοι στην παρακολούθηση Φόρμουλα 1, κατέχουν κραταιά τη ΛΕΑ (λωρίδα έκτακτης ανάγκης). Βeati possidentes (μακάριοι οι κατέχοντες) κι όποιον πάρει ο Χάρος! Κωλόφατσες που «δικαιώνουν» τον Φαλμεράιερ!
Αφού κουράστηκα να μουντζώνω, έντρομος για την τύχη των παιδιών με τα δίκυκλα (που αναγκαστικά σταμάτησαν από τη βροχή στη ΛΕΑ) -εν δυνάμει θύματα των εν δυνάμει «δολοφόνων», που θα έφταναν νωρίτερα για το ματς (επί των γεννητικών τους οργάνων οι λοιποί «νομιμόφρονες»), πολιτικοποίησα τη συμπεριφορά, αναζητώντας την αισθητική των συγκεκριμένων Νεοελλήνων που μου φάνταζαν χρυσαυγίτες, φασίζοντα ανθρωποειδή, κατ' εξακολούθηση βιαστές του δημόσιου χώρου, κλασικοί φοροφυγάδες.
Είναι διπλανοί μας, με ξάδελφο μπάτσο, κολλητό εφοριακό, κονέ πολιτευτή, ευρώ στην Κύπρο.
Είναι συγγενείς μας, με αυθαίρετο στην Καλλικράτεια, καταπάτηση αιγιαλού, θρεμμένοι σε μίζα και λαμογιά, οπαδοί της λιγότερης προσπάθειας, φανατικοί της ψωροκώσταινας.
Είναι οι καθημερινοί «ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε», οι μονίμως «μπρος εμείς και δε γαμείς»!
Είναι οι «εμείς», δυστυχώς!


Δεν υπάρχουν σχόλια: