18/9/12

Αυστηρότερες ποινές για τα αδικήματα από παράνομους μετανάστες!

“Όταν παράνομοι μετανάστες τελούν οποιοδήποτε εκ δόλου αδίκημα, η παράνομη είσοδός τους στη χώρα θα εκλαμβάνεται ως επιβαρυντική περίσταση.” Έλεγα και εγώ. Δεν θα υπάρξει επιτέλους μια “συγκροτημένη” μεταναστευτική πολιτική; Και να σου ο Σαμαράς με προσωπική του παρακαλώ παρέμβαση “εκμηδενίζει” την παράνομη μετανάστευση και το έγκλημα. Άλλο λοιπόν να παρκάρει παράνομα ο νόμιμος και άλλο ο παράνομος. Και για να αποφύγουμε τα δικαστήρια, μιας και δεν προλαβαίνουν οι δικαστικοί μέρες που είναι, προτείνω οι δήμοι να έχουν αντίστοιχα δύο ειδών πρόστιμα. Εντάξει η Χρυσή Αυγή αυξάνει τα ποσοστά της και ο Σαμαράς έχει κάθε λόγο να την ακολουθεί. Οι συγκυβερνήτες όμως Βενιζέλος και Κουβέλης, τί λένε επί αυτού; (Γ.Π.)

 
Το άρθρο από το ΒΗΜΑ
 
Με εντολή του πρωθυπουργού, η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης προωθεί προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, νομοθετική ρύθμιση, τέτοια ώστε, όταν οι παράνομοι μετανάστες τελούν οποιοδήποτε εκ δόλου αδίκημα, η παράνομη είσοδός τους στη χώρα να εκλαμβάνεται ως επιβαρυντική περίσταση.

Δηλαδή, εφόσον ένας παράνομος μετανάστης συλληφθεί για εκ δόλου αδίκημα, τότε η ποινή η οποία θα του επιβληθεί, θα είναι ανώτερη εκείνης που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για τους νόμιμους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποινή θα αυξάνει κλιμακωτά ανάλογα με τη βαρύτητα του αδικήματος.

Στόχος της ρύθμισης είναι η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και η αποτροπή της εισόδου νέων μέσα από την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα. Ως αιτιολογία για τη ρύθμιση αυτή, αναφέρεται ότι δεν είναι νοητό άτομα που έχουν εισέλθει λαθραία στη χώρα, να έχουν την ίδια ποινική μεταχείριση με τους νόμιμους μετανάστες ή τους ημεδαπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: