6/9/12

"Η κρίση έχει ονοματεπώνυμο"! Αμ! οι άλλοι;

“Η κρίση έχει ονοματεπώνυμο” δήλωνε μεταξύ άλλων ακατανόητων στην ΝΕΤ FM ο νέος Γραμματέας της ΝΔ, κύριος Κεφαλογιάννης και “φέρει το όνομα Ανδρέας Παπανδρέου”. Πάει τον ξέθαψαν κι΄ αυτόν! Για όλα τα δεινά αυτού του τόπου, ευθύνονται λοιπόν οι Παπανδρέου! Βαθυστόχαστη πολιτικο- οικονομική ανάλυση και ακριβής προσέγγιση. Ο τύπος μου φαίνεται θυμάται το 81 και ακόμη ιδρώνει. Δεν άκουσε τίποτε μέχρι σήμερα για παγκόσμια οικονομική κρίση. Ώστε έτσι λοιπόν! Δεν μπορεί, κάποιος Παπανδρέου θα έβαλε το χεράκι του, στην Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Βέλγιο, Αμερική και βάλε, γιατί ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Τυχαία δήλωση; Δεν νομίζω. Αν συνδεθεί και με τον άλλο

ανεκδιήγητο “επικοινωνιακό” εισαγγελέα, που ξέρεις κάτι χρήσιμο μπορεί να βγει! Η πολιτική ένδυα είναι πλέον εμφανής στην πολιτική ζωή του τόπου. Δυστυχώς δεν είναι και ο μόνος. Από λουλούδια είναι γεμάτος ο μπαξές! Αμ! και οι άλλοι; Δεν έπρεπε επίσημα να απαντήσουν και να υπερασπιστούν μια περίοδο, που άσχετα από τις προσωπικές εκτιμήσεις του καθενός, στηρίχθηκε και αγκαλιάστηκε από ένα πολύ μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού; Σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή; Δουλειά του Παναγιωτακόπουλου ήταν η απάντηση στον Γραμματέα της ΝΔ; (Ας σταματήσω όμως καλύτερα εδώ.....!) (ΓΠ)


 
 
Ολόκληρη η δήλωση του Μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ στη συνέντευξη του Μ. Κεφαλογιάννη στη ΝΕΤ FM 06/09/12
16 χρόνια μετά το θάνατό του
εφιάλτες προκαλεί ο Ανδρέας Παπανδρέου
στη Δεξιά Παράταξη

Μόνο το θολωμένο μυαλό του νέου γραμματέα της ΝΔ θα μπορούσε να φτάσει στο συμπέρασμα ότι για την κρίση φταίει ο Ανδρέας Παπανδρέου!
Δεν προκαλεί εντύπωση ούτε η λογική υπέρβαση που επιχειρεί ούτε η προσπάθεια να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες της παράταξής του.
Η Ελλάδα του Ανδρέα δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του Μητσοτάκη και του Καραμανλή του νεώτερου.
Αποτελεί ύβρη στη λογική όλων να τολμά να συγκρίνει τη Ελλάδα των Μ.Ο.Π και των Κ.Π.Σ., την Ελλάδα του ΕΣΥ, των φιλεργατικών νόμων, της κοινωνικής ευαισθησίας, των ανθρώπινων μισθών και συντάξεων, της απασχόλησης, της ανάπτυξης και της δημιουργίας με αυτή που διαμόρφωσαν οι πολιτικές της παράταξής του!
Ο κ. Κεφαλογιάννης θα έπρεπε να βουτά τη γλώσσα στο μυαλό του, για να μην ξεχνά πως μέσα σε μια τριετία το έλλειμμα από 50 δις έφτασε τα 103 (1990 – 1993) και πως η «θωρακισμένη οικονομία» -σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό που υπηρετούσε σαν Υπουργός, το εκτίναξε στα 320 δις!
Αλλά για τον ίδιο υπάρχει το πρόβλημα της συνενοχής. Γιατί υπηρέτησε την πιο καταστροφική Κυβέρνηση του τόπου, με τους κουμπάρους και τη διαπλοκή, με τους χιλιάδες παράνομους διορισμούς στο Δημόσιο, με τους αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με την ακρίβεια και την αποθέωση των καρτέλ, με την κατασπατάληση των πόρων, με τα πλασματικά στατιστικά, με την εξαπάτηση και του ελληνικού λαού και των εταίρων μας.
Ο κ. Κεφαλογιάννης, γνήσιο τέκνο της Δεξιάς Παράταξης, έχει έναν μόνιμο εφιάλτη. Τον Ανδρέα Παπανδρέου. Μπορεί να μην κατάφεραν να τον εξοντώσουν το ’89, επιχειρούν σήμερα παραχαράσοντας την ιστορία και αντιστρέφοντας την πραγματικότητα να του χρεώσουν τα σημερινά αδιέξοδα.
Το μόνο που καταφέρνει με αυτές τις δηλώσεις είναι να προκαλεί τη λογική και τον ελληνικό λαό.
Αλλά όταν έχεις υποστηρίξει και ψηφίσει τους πιο πλασματικούς προϋπολογισμούς της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας (2004- 2009), τι θα μπορούσες να πεις;
Από πολιτικούς τυμβωρύχους της ιστορίας χορτάσαμε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: