20/9/12

Να τος από τα αζήτητα!!

Αήθη επίθεση εξαπέλυσε στη Βουλή ο κ. Μιχελάκης, με αφορμή τις διαλέξεις του Γιώργου Παπανδρέου στο Ινστιτούτο για την Πολιτική του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, κατηγορώντας τον για έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες γιατί μπέρδεψε το “Επισκέπτης Καθηγητής” με το “Επισκέπτης Βουλευτής”. Βέβαια “σε ένα πολιτικό σύστημα απαλλαγμένο από πελατειακές αντιλήψεις και συμπεριφορές και μακριά από τους σκοτεινούς διαδρόμους των γνωστών υπόγειων διαδρομών της διακίνησης των συμφερόντων, θα αποτελούσαν τιμή για κάθε Έλληνα πολιτικό και θα τύγχαναν της υπεράσπισής τους” ανταπάντησε μεταξύ άλλων το γραφείο του κ. Παπανδρέου. Αυτά όμως φαίνεται πως είναι ιερογλυφικά όχι μόνο για τον κ. Μιχελάκη αλλά δυστυχώς και για πολλούς άλλους ένθεν και ένθεν! Τώρα αν ο κ. Μιχελάκης ψάχνει πραγματικά για απόντες, δεν έχει παρά να ρίξει μια ματιά γύρο του. Είναι πάρα πολλοί αυτοί, πρωτοστατούντος βέβαια του πρώην αρχηγού του. Δεύτερη κοινοβουλευτική περίοδος και ακόμη κρύβεται. Κατανοητή όμως η συμπεριφορά του. Ο στόχος δεν ήταν ο Παπανδρέου. Απλά το θέμα είναι “πιασάρικο”. Ήταν όντως δύσκολο για τον κύριο Μιχελάκη από την αφάνεια των τελευταίων μηνών να επανέλθει στην επικαιρότητα. Ένα τερτίπι επικοινωνιακό του ήταν απαραίτητο. Δύο ήταν οι δρόμοι! Ο εύκολος της λάσπης και του λαϊκισμού και ο δύσκολος της επίπονης δουλειάς. Αυτός διάλεξε τον πρώτο! Άλλωστε του πάει γάντι. Δεν χρειάζονται ούτε ιδιαίτερες προσπάθειες ούτε ικανότητες!
Πάντως κύριε Μιχελάκη δεν μπορεί κάπου θα συμφωνήσουμε. Ο Παπανδρέου όπως βλέπεις απαντά, δε φυγομαχεί. Και αυτό κάνει τη διαφορά! (Γ.Π.)Η απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου στον ΜιχελάκηΗ πραγματικότητα, δυστυχώς για τον κ. Μιχελάκη και για όσους τα τρία τελευταία χρόνια υιοθέτησαν την ευκολία μιας ισοπεδωτικής προπαγάνδας, είναι αμείλικτη.

Και αυτό, γιατί η εν τοις πράγμασι επιβεβαίωση της πολιτικής και των επιλογών του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί καθημερινό γεγονός.

Τρομάζει και τους απόντες από τις μάχες που δόθηκαν και τους εύκολους τιμητές της εθνικής προσπάθειας που έγινε τα προηγούμενα δυόμισι χρόνια.
Αγώνας που τελικά διαμόρφωσε τις δυνατότητες που επιχειρεί να αξιοποιήσει η σημερινή κυβέρνηση για να βγούμε απο την βαθιά κρίση στην οποία είχε περιπέσει η ελληνική οικονομία.

Αν δεν υπήρχε αυτή η τιτάνια προσπάθεια που προηγήθηκε, γιατί κάποιοι ανέλαβαν τις ευθύνες τους απέναντι στη χώρα και τον Ελληνικό λαό -χωρίς τον φόβο του πολιτικού κόστους- την ώρα που κάποιοι άλλοι λιποτακτούσαν, σήμερα δεν θα υπήρχε βήμα για να ομιλούν.
Ούτε ο κ. Μιχελάκης ούτε και οι πάσης φύσεως τιμητές - σχολιαστές.

Αλλά ο κ. Μιχελάκης, προσφέρει κάκιστες υπηρεσίες και στην Ελλάδα και στην Κυβέρνηση συνεργασίας, που υποτίθεται ότι στηρίζει με την ψήφο του.
Είναι κατανοητή η θλίψη του που γεννά την παραφροσύνη.
Δεν είναι για όλους εύκολο να στηρίζουν συνειδητά σήμερα αυτά που λυσσαλέα μάχονταν χθες.

Αλήθεια, τι άλλο μπορούν να κάνουν ή να πουν σήμερα, εφόσον δεν τολμούν να αναγνωρίσουν με ειλικρίνεια τις δικές τους ευθύνες και εν τέλει την αλλαγή πολιτικής και την υιοθέτηση εκείνης που ακολούθησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ;
Το μόνο που τους απομένει είναι η λάσπη εναντίον της τότε Κυβέρνησης και του Γιώργου Παπανδρέου.
Πώς αλλιώς να εξηγήσουν στον Ελληνικό λαό, ότι δεν υπήρχε καλύτερος εναλλακτικός δρόμος;

Όσο για τις διαλέξεις του Γιώργου Α. Παπανδρέου στο Ινστιτούτο για την Πολιτική του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, ένα μόνο θα μπορούσε να πει κανείς. Σε ένα πολιτικό σύστημα απαλλαγμένο από πελατειακές αντιλήψεις και συμπεριφορές και μακριά από τους σκοτεινούς διαδρόμους των γνωστών υπόγειων διαδρομών της διακίνησης των συμφερόντων, θα αποτελούσαν τιμή για κάθε Έλληνα πολιτικό και θα τύγχαναν της υπεράσπισής τους.

Το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου προσεκλήθη και απεδέχθη την πρόταση να δώσει διαλέξεις με αντικείμενο την ελληνική και την ευρωπαϊκή κρίση και τις επιπτώσεις της καθώς και ότι του δόθηκε ένα προνομιακό βήμα για να προβάλλει τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει οι Έλληνες για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον, είναι προφανές ότι δεν ενδιαφέρει τον κ. Μιχελάκη, όπως και κάθε απόντα από την εθνική προσπάθεια.

Ο λόγος του θα έπρεπε να μείνει ασχολίαστος και να παραδοθεί στις επόμενες γενεές σαν δείγμα πολιτικού λόγου προς αποφυγήν, αν ο κ. Μιχελάκης δεν βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία παραπλάνησης και συγκάλυψης.

Βεβαίως, δεν είναι ο μοναδικός άξιος χειριστής της εύκολης και ανεύθυνης προπαγάνδας που κυριάρχησε τα τρία τελευταία χρόνια, όπως αποδεικνύεται και σήμερα.
Και για αυτό έχουν βαριές ευθύνες.

Τώρα όμως προέχει να συνεχιστεί η εθνική προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: