6/2/13

Για μια σακούλα

Ντρέπεσαι ή λυπάσαι; Αρχικά δεν το πιστεύεις. Και μετά επιλέγεις συναίσθημα. Εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες,  άνθρωποι μαζεύτηκαν για να παραλάβουν δωρεάν τρόφιμα που μοίρασαν μικροπαραγωγοί, διαμαρτυρόμενοι για τις οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν. Ήταν, λέει, περίπου 65 τόνοι με φρέσκα κηπευτικά. Και οι άνθρωποι έτρεξαν, στριμώχτηκαν, έσπρωξαν για να πάρουν μία σακούλα για το σπίτι τους. 
Η κρίση έχει αλλάζει ριζικά τις διατροφικές συνήθειες μεγάλης μερίδας του πληθυσμού. Ακόμα και αν δεν καταφεύγουν στη διανομή δωρεάν τροφίμων, επιλέγουν να τρώνε φθηνή έτοιμη τροφή από fast food και σουβλατζίδικα. Αυτή τη μεταστροφή στις διατροφικές συνήθειες θα τη βρούμε μπροστά μας στο μέλλον. Τουλάχιστον κάποιοι έφαγαν φρέσκα κηπευτικά.

ΠΗΓΗ: protagon.gr
Φωτογραφίες Α. Κατσής @fosphotos.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ακουσα σχολια σε Ραδιοφωνικους σταθμους που καταδικαζαν του Αγροτες που διαλεξαν αυτο τον τροπο για να μιρασουν τροφιμα στους πεινασμενους Ελληνες αφου ειναι ντροπη για την αξιοππεπεια αυτων των Ανθρωπων. Εγω λεω καλα εκαναν και αναδειχθηκε η εξαθλιωση και εαν καποιοι πρεπει να ντρεποντε δεν ειναι ουτε οι αγροτες ουτε οι Ελληνες αλλα αυτοι που τους καταντησαν ετσι.