7/7/23

Η αρχή μιας ανίερης συμμαχίας!


Ήταν βράδυ της 27ης Ιουνίου 1989 όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δέχθηκε στο σπίτι του τους Χαρίλαο Φλωράκη και Λεωνίδα Κύρκο, όπου συμφώνησαν για κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Τζανετάκη. Ο στόχος της ανίερης αυτής συμμαχίας ήταν ένας : η παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου και κορυφαίων υπουργών του ΠΑΣΟΚ στο Ειδικό Δικαστήριο, χωρίς απτά αποδεικτικά στοιχεία. Και οι τρεις τους στόχευαν να τελειώσουν με το ΠΑΣΟΚ και να καρπωθούν αυτοί την ψήφο των πολιτών που ακολουθούσαν τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Η πορεία όμως των γεγονότων γύρισε μπούμερανγκ και για τους τρεις, με την αθωωτική απόφαση του Δικαστηρίου και την θριαμβευτική επιστροφή του ΠΑΣΟΚ  στην Κυβέρνηση. Η αρχή της πολιτικής αυτής σκευωρίας έγινε στις 7 του Ιούλη 1989, όταν 144 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν πρόταση κατά του Ανδρέα Παπανδρέου και άλλων πέντε υπουργών του ΠΑΣΟΚ, για παράβαση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, την οποία πρόταση υποστήριξαν με την ψήφο τους οι βουλευτές του τότε Συνασπισμού και σήμερα Συριζα. Και οι ίδιοι στις 18 Ιουλίου αποφάσισαν την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου και των υπολοίπων “κατηγορούμενων” υπουργών του ΠΑΣΟΚ σε προανακριτική επιτροπή και αργότερα στο ειδικό δικαστήριο.

Μετά την ανακοίνωση της αθωωτικής απόφασης του Δικαστηρίου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου δήλωσε : “Στόχος τους ήταν η δική μου πολιτική εξόντωση, η διάλυσης του ΠΑΣΟΚ και ο κατακερματισμός της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Απέτυχαν οικτρά με την δεκάμηνη δημόσια διαδικασία (στην οποία ο Α.Π. δεν παρευρέθηκε ούτε μία μέρα) . Η αλήθεια εκδικήθηκε τους σκευωρούς.”

Προσωπικά δεν θέλω να έχω καμιά σχέση με τα κόμματα αυτά. Δεν μπορώ να ξεχάσω το τερατούργημα που προσπάθησαν να στήσουν και δεν θα τους συγχωρέσω ποτέ για την πράξη τους αυτή. Είναι υπόλογοι και θα παραμείνουν υπόλογοι στην συνείδηση των  μελών και ψηφοφόρων του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και των δημοκρατικών πολιτών.

Του Μηνά Ταυλαρίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: