27/1/12

Οικονόμου κατά Σημίτη: «Έχει απεμπολήσει την ιδιότητα του πολιτικού και παριστάνει τον ιστορικό»

Το μνημόνιο υπήρξε η διαθέσιμη εναλλακτική στην στάση πληρωμών, μέσω της διασφάλισης χρηματοδότησης για την χώρα μας, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, απαντώντας σε σχόλια βουλευτών για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου, πραγματοποιώντας σκληρή επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

«Στο Μνημόνιο υπήρχαν λάθη - και καλά θα έκαναν όσοι το ανακαλύπτουν σήμερα, να το έλεγαν τότε. Τώρα εκ των υστέρων, δεν έχει νόημα» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Απαντώντας στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτη Μπούρα, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως «δεν υπάρχει Έλληνας που να μιλάει υπέρ του Μνημονίου», ο κύριος Οικονόμου κατηγόρησε την ΝΔ, ότι υιοθετούσε πολιτική αντίστοιχη της στάσης πληρωμών καταψηφίζοντας το Μνημόνιο - «να μην έχουμε λεφτά να κάνουμε εισαγωγές πετρελαίου θέρμανσης να ζεσταθούμε το χειμώνα, να μην λειτουργούν δημόσια νοσοκομεία και δημόσια σχολεία».

Αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ο κύριος Οικονόμου ανέφερε πως «έχει απεμπολήσει την ιδιότητα του πολιτικού και παριστάνει τον ιστορικό. Αποτιμά, λέγοντας ότι τότε είχε γίνει λάθος και έπρεπε να κάνουμε «αυτό». Ας το έλεγε τότε! Βεβαίως, υπάρχουν και οι συνταξιούχοι της πολιτικής που το έχουν ρίξει στην ιστορία..» σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα είπε ακόμα ότι οι σοβαρότερες αρνητικές επιπτώσεις του μνημονίου επιχειρείται να αντιμετωπιστούν με την νέα σύμβαση και το «κούρεμα», ώστε να επιτευχθεί τιθάσευση του δημόσιου χρέους.     ΠΗΓΗ: NEWPOST

Δεν υπάρχουν σχόλια: