13/12/12

Το συμβολικό Νομπέλ Ειρήνης στον Μ. Σιδηρόπουλο του ΑΠΘ

Το συμβολικό «Βραβείο Νομπέλ Ειρήνης» παρέλαβε χτες ο Μωυσής Σιδηρόπουλος, πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, σε επίσημη τελετή, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, από όπου και η φωτογραφία.

Ο κ. Σιδηρόπουλος, που έχει αρθρογραφήσει στον «Αγγελιοφόρο», είναι ένας από τους 20 Ευρωπαίους πολίτες που επιλέχθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να παραλάβουν συμβολικά το «Βραβείο Νομπέλ Ειρήνης» από τα χέρια του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτζ, παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και του Ανδρέα Μαυρογιάννη, εκπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας που εκτελεί χρέη προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.
Η επιλογή δεν έγινε τυχαία. Ο Μωυσής Σιδηρόπουλος προτάθηκε από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, λόγω της θέσης του ως πρόεδρου του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, του ερευνητικού και συγγραφικού του έργου σε θέματα ευρωπαϊκών και οικονομικών πολιτικών και, τέλος, ως συνιδρυτή και διευθυντή του Observatoire des Politiques Economiques Europeennes (OPEΕ) του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου.
Σε περιόδους κρίσης και όχι μόνο οικονομικής, είναι σημαντικό τόσο για το ΑΠΘ και την πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και για την Ελλάδα ολόκληρη να τιμώνται μέσω ενός Ευρωπαίου και Ελληνα πολίτη.

 Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: