18/12/12

Καιρός να περάσουν στη «Μετά - Στρατούλη» εποχή!

Τραμπούκοι
Με την υπόθεση Στρατούλη δικαιώνονται δυστυχώς όσοι απερίφραστα αποδοκίμαζαν τη βία. Όσοι μιλούσαν για τον κίνδυνο εθισμού και ανοχής της ίδιας της κοινωνίας στον εκφασισμό της. Ως κλίμα δυσφήμησης αυθόρμητων κινητοποιήσεων αγανακτισμένων πολιτών χαρακτήριζε τον τραμπουκισμό και τη βία η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ! Και όμως ιστορικά παραδείγματα υπήρχαν, άγνοια δεν δικαιολογούνταν και ήταν πολιτικά ανεύθυνο να περιορίζονται στα στενά κομματικά τους οφέλη! Σήμερα βιώνουν οι ίδιοι το προϊόν των επιλογών τους! Δυστυχώς για όλους μας, στην εκκόλαψη του αυγού του φιδιού, συμμετείχαν πολλοί! Καιρός να περάσουν στη «Μετά - Στρατούλη» εποχή και απέναντι στη βία να αντιπαραθέσουν ιδέες! Για τους ίδιους, για τη χώρα!
Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα που ακολουθεί, από ανάρτηση της 19.03.2011: (Γ.Π.)


=>>=

...Όμως πόσο "αριστερό" είναι να πηγαίνεις έξω από μια ταβέρνα και να βρίζεις τον Πάγκαλο; Μάλλον όσο "εθνικό" είναι να γιαουρτώνεις τον Αλαβάνο στο προαύλιο του Αγίου Παντελεήμονα ή να προπηλακίζεις την Ελένη Πορτάλιου στον ίδιο χώρο.
Γιατί αν οι "αριστεροί" "αγανακτισμένοι πολίτες" θεωρούν ότι έχουν... δικαίωμα να προπηλακίζουν τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ επειδή υπηρετούν το μνημόνιο, γιατί να μην έχουν δικαίωμα οι ακροδεξιοί "αγανακτισμένοι πολίτες" να γιαουρτώνουν τον Αλαβάνο ή να προπηλακίζουν την Ελένη Πορτάλιου καθώς σύμφωνα με την ιδεολογία τους είναι "εθνοπροδότες";
Όταν διαπαιδαγωγείς τους πολίτες σε διαδικασίες "αγανακτισμένων πολιτών" είναι υποκριτικό να διαμαρτύρεσαι όταν οι ακροδεξιοί προπηλακίζουν αριστερούς και αντιρατσιστές. Ο φασισμός του όχλου δεν έχει "καλή" και "κακή" εκδοχή, άρα δεν μπορεί να έχει "αριστερό" κάλυμμα. Ίσως ορισμένοι μέσα στην ιδεολογικοπολιτική τους θολούρα ξεχνούν ότι οι "αγανακτισμένοι πολίτες" είναι κατασκεύασμα του μετεμφυλιακού δεξιού παρακράτους, τους οποίους εμείς οι νεώτεροι γνωρίσαμε μέσα από τους... απογόνους τους στις πορείες του Πολυτεχνείου.
Η αριστερά στην βία της εξουσίας αντιπαραθέτει ιδεές, απόψεις, πολιτισμό. Οταν επιχείρησε να αντιπαραθέσει βία έχασε πανηγυρικά... Μια αναδρομή στην ιστορία θα κάνει πολύ καλό σε κάποιους!

Απόσπασμα από τον «Φασισμό του όχλου» -ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ
Αναρτήθηκε στα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ Επωνύμως στις 19.03.2011
Ολόκληρο το άρθρο [κλικ]





Δεν υπάρχουν σχόλια: