20/12/12

Ελεύθερη διακίνηση ιδεών ή το μαύρο μας το χάλι!

Προχθές ομάδες τραμπούκων στη Θεσσαλονίκη προπηλάκισαν τον κοσμήτορα και τον αντιπρύτανη των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης και Μακεδονίας. Χθες εισέβαλαν στο γραφείο καθηγήτριας του Μετσοβείου Πολυτεχνείου, την προπηλάκισαν και πέταξαν παντού κόκκινη μπογιά, γιατί διαφωνούσαν με την άποψή της για αλλαγή του φαύλου πελατειακού συστήματος στα Ανώτατα Ιδρύματα, την υποστήριξή της στο νέο νόμο και την εκλογή της στο Συμβούλιο Διοίκησης του Πολυτεχνείου. 
Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και δημοκρατικών ελευθεριών στο μεγαλείο τους.

Όσο η πολιτιστική κρίση βαθαίνει τόσο οι έννοιες χάνουν το νόημά τους. Σε αυτή τη χώρα δεν μιλούμε πλέον όλοι την ίδια γλώσσα, ούτε κατανοούμε τα ίδια πράγματα κάτω από τις ίδιες έννοιες. Και αυτό είναι πιο σημαντικό ακόμη και από την ίδια την οικονομική κρίση! Δυστυχώς δεν είναι λίγοι αυτοί που κινούνται εδώ και καιρό στα θολά όρια του νεοφασιμού, συμπεριφερόμενοι ως όχλος της λογικής του “άρον άρον σταύρωσον αυτόν”. Ανιστόριτους διακινητές ψευδεπίγραφων εθνοπατριωτικών ιαχών στο διαδίκτυο. Και ας δηλώνουν προοδευτικοί. Έτσι και αλλιώς την επαύριο θα δηλώνουν άγνοια!
<<Αν πιστεύετε ότι, έγραφε ιντερνετική* φίλη:
* όταν προπηλακίζεται ο Γερμανός πρόξενος είναι άσκηση δικαιώματος,
* όταν χτυπιέται ο Χατζηδάκις δίκαιη αγανάκτηση,
* όταν εξυβρίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναστατική πράξη,
* όταν γιαουρτώνεται ο Πάγκαλος δικαιολογημένη ένταση,
*όταν κλειδώνεται ο Πρύτανης φοιτητικό δικαίωμα,
και παράλληλα θεωρείτε εαυτούς αριστερούς και εμένα με καταγγέλλετε ως δεξιά [!!!], τότε ΝΑΙ έχετε δίκιο να λέτε ότι ΔΕΝ είμαι αριστερή, γιατί αυτή ΔΕΝ είναι η αριστερά του Διαφωτισμού, της ισότητας και του πνεύματος, στην οποία πίστεψα και πιστεύω αλλά της ΒΙΑΣ, του ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ, της ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ και του ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΥ, που -τελικώς- κατέστρεψε ΚΑΙ την ίδια αυτή την έννοια της αριστεράς και της επανάστασης. >> (Γ.Π.)
 =><=
* Κατερίνα Κοτσίδα από το facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: