5/11/13

Θέλει δυο το «ταγκό» της κρίσης!

«Καταστροφική μια έξοδος από την ευρωζώνη» δήλωνε από την Αμερική ο Τσίπρας. «Δεν φτάνει πια να ζητά κανείς συγγνώμη, κάποιος πρέπει να αναλάβει συγκεκριμένες ευθύνες για τα προγράμματα οικονομικής εξυγίανσης που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Ιρλανδία και στην Κύπρο», ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Διαφωνία της Τρόικα για το ύψος της δημοσιονομικής «τρύπας»! Ξεχασμένα τα προεκλογικά Ζάππεια του Σαμαρά! Κανείς πια δε μιλά γι΄ αυτά! Τα ΜΜΕ σιωπούν, το ΠΑΣΟΚ σιωπά και ο Βενιζέλος θεωρείται δυστυχώς και όχι αδίκως θλιβερή συνιστώσα της ΝΔ.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο κινούνται τα κόμματα με διαφορετικές προσεγγίσεις, θεμιτές και κατανοητές σε ένα δημοκρατικό σύστημα! Αυτό που ενοχλεί και εμποδίζει τη χώρα να σταθεροποιήσει τον βηματισμό της είναι η έλλειψη συνάφειας διακηρύξεων και πραγματικότητας, τη στιγμή μάλιστα που δόγματα ευρέως αμφισβητούνται και καταρρέουν! Δεν μπορεί πλέον να συνεχίζουμε να συμπεριφερόμαστε, ωσάν να μη συμβαίνει τίποτε!
Είναι σημαντικό ότι η κρίση επιτάχυνε την κατάρρευση του βασικού δόγματος του νεοφιλελευθερισμού, ότι οι αγορές αυτορυθμίζονται. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας την κατάρρευση του δόγματος της δανειακής οικονομίας. Ο δανεισμός δεν θεωρείται πλέον εισόδημα και ο καθένας πρέπει να ζει με αυτό που παράγει!
Αν η κατάρρευση των δύο αυτών δογμάτων αναλυθεί και γίνει αποδεκτή, τότε θα μπορούσε να γίνει κατανοητή η ανάγκη νέων προσεγγίσεων, αναπροσανατολισμού και συγκεκριμενοποίησης των επιλογών του πολιτικού συστήματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη!
Το «ταγκό» το χορεύουν τελικά δύο!
Η Ελλάδα οφείλει να δημιουργήσει εθνικό σχέδιο ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση με ότι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται και η Ευρώπη σχέδιο σύγκλεισης των οικονομικών αποκλίσεων των χωρών μελών της. Αν δηλαδή θέλουμε να διατηρηθεί η Ευρωζώνη και να έχουμε κοινό μέλλον σε μια Ευρώπη των λαών! Αν τελικά θέλουμε ειλικρινά να περάσουμε από τις γενικόλογες διακηρύξεις σε στοχευμένες πολιτικές! (Γ.Π.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: