13/1/15

ΓΙΑΤΙ ΤΟ " ΌΛΟΙ ΕΊΜΑΣΤΕ ΣΑΡΛΙ " ΕΊΝΑΙ ΜΙΣΟ


του Γιάννη Μαγκριώτη
Το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, καταδικάστηκε σχεδόν καθολικά. Οι κυβερνήσεις των Ευρωπαϊκών χωρών δήλωσαν πως δεν κινδυνεύουν, η ασφάλεια των χωρών και οι αξίες του Ευρωπαϊκού πολιτισμού. Η ελευθερία, η ασφάλεια των πολιτών και η ζωή των Ευρωπαίων, είναι αδιαπραγμάτευτες.
-Δεν λένε όμως, όλη την αλήθεια. Η ελευθερία έχει περιοριστεί και θα περιοριστεί και άλλο. Η ασφάλεια της καθημερινότητας και η ζωή τους, είναι διασφαλισμένες μέχρι την επόμενη απειλή.
- Κανείς όμως, δεν μπορεί και δεν πρέπει να διαφωνήσει, με την δήλωση των ηγετών και το μήνυμα των διαδηλωτών, πώς δεν θα μας κυριεύσει ο φόβος. Ούτε η ελευθερία, ούτε η ζωή έχει νόημα όταν ζεις με φόβους.

- Ποτέ η τρομοκρατία, δεν δικαιολογείται και δεν δικαιώνεται, όχι μόνο ως μέσο, αλλά και ως σκοπός. Αφού τις περισσότερες φορές, άλλα διακηρύσσει και άλλα υπηρετεί.
-Ποτέ όμως, ιδιαίτερα τέτοιες στιγμές, δεν πρέπει να ξεχνάμε, τα βασικά αίτια που προκαλούν την τρομοκρατία, τις τελευταίες δεκαετίες.
-Στο Παρίσι, χτύπησε ο ISIS, που οργανώθηκε και στηρίχθηκε από μεγάλο μέρος της Διεθνούς Κοινότητας και κυρίως από γειτονικά κράτη, για να φύγει ο δικτάτορας Άσαντ.
-Στο μετρό του Λονδίνου, στον σιδηρόδρομο της Μαδρίτης και στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης, χτύπησε η Αλ Κάιντα. Την Αλ Κάιντα, την ενίσχυσαν η Δύση και τα Αραβικά αυταρχικά καθεστώτα, για να διώξει τον Σοβιετικό στρατό, που είχε εισβάλει μετά από πρόσκληση του στρατιωτικού καθεστώτος του Αφγανιστάν.
- Στο μετρό της Μόσχας χτύπησαν Τσετσένοι τρομοκράτες, μετά την επέμβαση του Ρωσικού στρατού στην Τσετσενία.
- Στους Ολυμπιακούς αγώνες του Μονάχου χτύπησαν Παλαιστίνιοι τρομοκράτες, για να μάθει ο κόσμος την βία και την κάθε είδους αδικία, εις βάρος των Παλαιστινίων.
- Οι επιτιθέμενοι πολλές φορές, κρύβουν τις επιδιώξεις τους πίσω από το θρησκευτικό μανδύα.
Αυτό έκαναν οι Σταυροφόροι, στο πρώτο μισό της προηγούμενης χιλιετίας, αυτό κάνουν οι φονταμενταλιστές του Ισλάμ, από τα μέσα περίπου του προηγούμενου αιώνα.
-Στο Παρίσι, ο Νετανιάχου βάδιζε στην πρώτη σειρά μαζί με τον Αμπάς. Ήταν και οι δυο παιδιά την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων του Μονάχου. Γιατί δεν λύνουν το πρόβλημα της ασφάλειας και της ειρήνης των δύο λαών; Πόσες ζωές ακόμη πρέπει να χαθούν και πόσες ζωές να μείνουν μισές; -Γιατί οι ηγέτες που ήταν μαζί τους και αυτοί που έστελναν τα ίδια μηνύματα από τις χώρες τους, δεν δίνουν μια δίκαιη και διαρκή λύση;
-Γιατί, που έχουν πολλές και εύκολες απαντήσεις;

-Όσο δεν υπάρχουν λύσεις το" Όλοι είμαστε Σάρλι" είναι μισό. Και το χειρότερο περιμένει τα νέα θύματα , που θα του δώσουν το νέο όνομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: