20/1/15

Δεν καταλαβαν αυτοί....

Theodoros Karayiannis
Χθες (όσοι είδαν και άκουσαν τον Γιώργο Παπανδρέου στην εκπομπή "ενικος"του Νίκου Χατζηνικολάου) δεν κατάλαβαν μόνο αυτοί που ασχολήθηκαν με την πολιτική το 2010 και αφού τους έφυγε η γη κάτω από τα πόδια.  
Δεν κατάλαβαν αυτοί που το πιο βολικό ήταν να ρίξουν το ανάθεμα σε αυτόν που έδειχνε σύσσωμο το σύστημα που χρεοκόπησε την χώρα.
Δεν κατάλαβαν μόνο αυτοί που αγνοούν τα νούμερα που είναι αμείλικτα.  
Δεν κατάλαβαν αυτοί που δεν μπορούν να κατανοήσουν πως άλλο το κουτσαβάκι άλλο ο λεβέντης.  
Δεν κατάλαβαν αυτοί που δεν κάθισαν ποτέ να σκεφτούν και να καταθέσουν άλλη λύση.
Δεν κατάλαβαν αυτοί που πέντε χρόνια πιστεύουν σε παρανοϊκούς Καζάκηδες και Βαρουφάκηδες που αλλάζουν άποψη κάθε βδομάδα και όχι αυτόν που επιμένει τόσα χρόνια να λέει τα ίδια.

Δεν κατάλαβαν αυτοί που δεν θέλουν να καταλάβουν γιατί νομίζουν πως στην πολιτική όπως και στο ποδόσφαιρο δεν λες ποτέ καλή κουβέντα για παίχτη αντίπαλης ομάδας και φυσικά δεν αλλάζεις ποτέ την ομάδα που σου έμαθαν να στηρίζεις..
Δεν κατάλαβαν αυτοί που είναι τόσο έξυπνοι που δεν τους κάνει "ο Γιωργάκης" αλλά ψηφίζουν Καμμένο, Μιχαλολιάκο, Σαμαρά και Τσίπρα... λαϊκιστές, αμόρφωτους, μπουρδολόγους.
Δεν κατάλαβαν αυτοί που δεν ξέρουν πως με το 20% φόρο στα έσοδα από τις διαφημίσεις που επέβαλε, δεν επρόκειτο να τον αφήσουν σε χλωρό κλαρί.
Δεν κατάλαβαν αυτοί που νομίζουν πως ένας πρωθυπουργός κλείνει στην φυλακή αυτόματα τους κλέφτες επειδή απλά κάποιοι τους δείχνουν και όχι φτιάχνοντας το νομικό πλαίσιο και τις υπηρεσίες που θα το κάνουν.
Δεν κατάλαβαν αυτοί που δεν πήραν είδηση για κανένα από τα 300+ νομοσχέδια της κυβέρνησης του, τι έλεγαν, ποιους χτυπούσαν, τι πετύχαιναν.
Δεν κατάλαβαν αυτοί που δεν θέλουν, γιατί έχουν τους λόγους τους, να φτιαχτεί ποτέ σε αυτή την ρημαδοχώρα ένα διάφανο κράτος.
Δεν κατάλαβαν αυτοί που δεν ξέρουν τι γίνεται πέρα από το σπίτι τους .
Δεν κατάλαβαν αυτοί που ενώ η φαντασία τους μπορεί και δουλεύει για οποιαδήποτε συνωμοσία εντούτοις δεν λειτουργεί την ώρα που πρέπει να φανταστούν την κατάσταση μας αν χρεοκοπούσαμε.
Δεν κατάλαβαν αυτοί που δεν βλέπουν πως όλοι αργά ή γρήγορα στα λόγια του έρχονται.
Δεν κατάλαβαν αυτοί που λένε τους πολιτικούς ψεύτες και αύριο θα σταυρώσουν της ίδιας ποιότητας πολιτικούς με αυτούς που έβριζαν τόσο καιρό.
Δεν κατάλαβαν αυτοί που δεν μπαίνουν στην διαδικασία να αναρωτηθούν γιατί δεν αράζει, γιατί επιμένει, γιατί εξακολουθεί πεισματικά να εκτίθεται όταν όλοι κρύβονται.
Στην τελική δεν κατάλαβαν αυτοί που με τις επιλογές τους, την σκέψη και τα κριτήρια τους μας παίρνουν κάθε φορά στον λαιμό τους και ζητούν τα ρέστα από αυτούς που τους είπαν τον λογαριασμό από το φαγοπότι των συμμοριών που επανεκλέγονταν τους τους άφησαν πέντε ολόκληρα χρόνια να διαλύσουν την χώρα.
Όλοι οι υπόλοιποι. ΚΑΤΆΛΑΒΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: