24/1/15

Καμία ψήφος δεν είναι χαμένη!


Τελευταία ημέρα χθες δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων. Ότι παιχνίδια μπορούσαν να παιχτούν, παίχτηκαν. Τα επιτελεία των κομμάτων συγκροτούν τις εκτιμήσεις τους και οργανώνουν τις τελευταίες παρεμβάσεις τους. Δεν είναι λίγοι και όχι αδικαιολόγητα, αυτοί που αμφισβητούν την αντικειμενικότητα των δημοσκοπήσεων. Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται από το γεγονός της μεγάλης διαφοράς, των "υπέρ" και των "κατά", ανάλογα με τις πολιτικές πεποιθήσεις των εντολοδόχων. Τα "δεδομένα" καθορίζουν και τις τακτικές των κομμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη πιάσει την αυτοδυναμία, φωνάζει ο Κουτσούμπας, ελπίζοντας στην εγρήγορση  των αμυντικών αντανακλαστικών των ψηφοφόρων του και στην διακοπή της διαρροής ψήφων προς την αντίπερα όχθη! Η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρή και άρα ανατρέψιμη, φωνάζει ο Σαμαράς, ελπίζοντας στη συσπείρωση των συντηρητικών ψηφοφόρων και την εισροή των τελευταίων αναποφάσιστων. Χαμένη ψήφος φωνάζει και ο Βενιζέλος, ελπίζοντας ότι αρκετοί θα είναι αυτοί που δεν μπορούν να ερμηνεύσουν την πραγματική δυναμική του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ του Γιώργου Παπανδρέου!
Ο καθείς έχει λόγους για τους ισχυρισμούς του! Ισχυρισμοί που εν πολλοίς επιβάλλονται από τα ΜΜΕ.
Τελευταία ημέρα σήμερα ας κλείσουμε τα αυτιά στις σειρήνες και εν ηρεμία ας αναλογιστούμε! Τι έγινε στη χώρα; Ποιοι ευθύνονται; Ποιοι σήκωσαν το δυσβάσταχτο βάρος να μη βουλιάξουμε; Ποιος λοιδορήθηκε όσο κανείς άλλος στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας;    Πότε αδειάσανε τις πλατείες οι αγανακτισμένοι και γιατί;   Ποιοι  παραμυθιαζανε λαό και αγανακτισμένους με δήθεν λύσεις, που ξέχασαν αμέσως; Ποιοι αρνούνται να δουν την πραγματικότητα; Ποιοι αρνούνται να υπερασπίσουν το έργο και την ιστορία τους;
Και επειδή η ψήφος δεν απεικονίζει μόνο την πολιτική επιλογή και την πολιτική διαστρωμάτωση της κοινωνίας, αλλά καθορίζει και την γενική κατεύθυνση της κοινωνίας, ποτέ αυτή δεν είναι "χαμένη"!
Είναι η ώρα της ευθύνης!

Γιώργος Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: