28/1/15

ΕΛΛΑΣ - ΕΛΛΑΣ Αντώνης Σαμαράς!

Το σύνθημα των οπαδών της ΝΔ, που συνόδευαν τον πρώην πρωθυπουργό το βράδυ των εκλογών στο Ζάππειο, δεν ήταν καθόλου τυχαίο. Ήταν η συμπύκνωση μιας συντηρητικής πορείας των τελευταίων ετών.
Ο Μπαλτάκος, σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Σαμαρά απεδείχθη ότι είχε μυστικές διαβουλεύσεις με τη Χρυσή Αυγή! Ενεργούσε μάλιστα, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντας Χρυσαυγίτες, κατ εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού.
Ο προεκλογικός του αγώνας στηρίχθηκε στον εκφοβισμό των πολιτών και ραντίστηκε με άρωμα αντικομουνισμού, που θύμιζε δυστυχώς   άλλες εποχές!
Το βράδυ της ήττας του, οπαδοί του τον επευφημούσαν με το σύνθημα "ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ Αντώνης Σαμαράς"! Θυμήθηκα τη συγκέντρωση του αντιδικτατορικού κινήματος στο Χημείο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την περίοδο της χούντας,  τους χουντικούς να φωνάζουν κάτι παρόμοιο και "εθνοσωτήριο". "Παπαδόπουλος ΕΛΛΑΣ"!
Το σύνθημα δεν ήταν τυχαίο! Δεν έδινε κουράγιο στο χαμένο των εκλογών. Βαθιά σημειολογικό, απέναντι σε ένα προοδευτικό χώρο, που με επιλογή του ελληνικού λαού αναλάμβανε τη διακυβέρνηση της χώρας. Επρόκειτο για τη συνέχεια του εκφοβισμού! Δηλωτικό της ετοιμότητάς του να "ξανασώσει" τη χώρα. Η άρνησή του δε, να παραδώσει ο ίδιος ως είθισται στον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό, προφανώς και εντάσσεται στην εκτίμηση, πως η νέα διακυβέρνηση θα αποτελέσει μια αριστερή παρένθεση. Επεδίωξε στην κορυφωση της κρισης να γίνει πρωθυπουργός, προκαλώντας εκλογές, αδιαφορώντας για την πορεία της χώρας και μάλλον αναμένει σύντομα πάλι την εθνοσωτήριο επάνοδο του. 
Τελικά, μόνο ένας αμετανόητος δεξιός μπορεί να στριμώχνει διαρκώς τη χώρα στα στενά του "παπούτσια"! (ΓΠ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: