11/7/15

Καλό Σαββατοκύριακο!

=> H Βουλή έσωσε την κυβέρνηση και κράτησε προς το παρόν όρθια τη χώρα! Και είμαστε ακόμη στην αρχή. Ας ελπίζουμε ότι δεν θα γίνει αφορμή για τους ακραίους της Ευρώπης. Σε κάθε περίπτωση δρομολογούνται εξελίξεις στο εσωτερικό μέτωπο. Το πρόγραμμα πάντως με αυτή την κυβερνητική σύνθεση δεν βγαίνει!
.
=> Με το επιχείρημα -είναι σαν να ζητούν τα λεφτά ή τη ζωή σου- δικαιολόγησε ο κ. Τσίπρας την απόφασή του να επιλέξει Μνημόνιο αντί του Grexit. Τους άλλους μάλλον τους απειλούσαν με νεροπίστολα και φοβήθηκαν μήπως βραχούν!
..
=> Η τηλεόραση αδέλφια έχει τηλεκοντρόλ, τα θέατρα και ο κινηματογράφος εισιτήρια! Τις επιλογές δεν μπορούν να μας τις πάρουν!
...
=> Βλέπω την κατάσταση που έχει οδηγηθεί η χώρα και δε χωρά ο νους μου την πολιτική ανευθυνότητα! Ο Σαμαράς με τα Ζάππεια και ο Τσίπρας με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. Κοινό τους γνώρισμα οι ψεύτικες ελπίδες και το -δε γνώριζα- που δεν ισχύει! Α! και το Μνημόνιο που έρχεται!
....
=> Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου μπορεί να θεωρηθεί μια από τις ευνοϊκότερες, αφού δεν προέβλεπε μηδενικά ελλείμματα και είχε όρους ανάπτυξης. Δεν είχαν όμως το πολιτικό θάρρος να την υπογράψουν και να αναλάβουν την ευθύνη εξόδου από την κρίση. Διέσωσαν; το κόμμα τους οδηγώντας την Ελλάδα σε μια συμφωνία μέσα σε ασφυκτικά πλαίσια! 
.....
=> Και το θετικό των εξελίξεων: Εγκαταλείφθηκε η βαρουφάκειος θεωρία της δημιουργικής ασάφειας και η πτώχευση μέσα στην Ευρώπη!

του Γ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: