27/7/15

Η ΤΡΑΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

του Γιάννη Μαγκριώτη

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η τραγική πορεία της χώρας, μέσα στο 2015, κορύφωση πολλών θυσιών και λαθών των προηγούμενων χρόνων, καταδεικνύει ότι δεν υπάρχουν σωτήρες κάθε είδους. 
Ο νέος σωτήρας ανακάλυψε μετά την αποδοχή του τρίτου μνημονίου ότι η Κίνα ,η Ρωσία και οι ΗΠΑ δεν μπορούν να βοηθήσουν και ταυτόχρονα μας ζητούν και για τα δικά τους συμφέροντα ,να μείνουμε στην ευρωζώνη. Διαπίστωσε ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες του ευρώ, πρέπει πάση θυσία να το κρατήσουμε, γιατί κάθε άλλη επιλογή είναι η απόλυτη καταστροφή. Δήλωσε πως κατάλαβε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Παρ’ ότι ήταν πολύ σκληρός στην διαπραγμάτευση, οι εταίροι και δανειστές τελικά είναι και αυτοί σκληροί. Τέλος κατάλαβε ότι, με κλειστές τράπεζες δεν μπορούσε να κάνει καμιά διαπραγμάτευση.
Σταματώ την παράθεση των νέων παραδοχών του Σύριζα, γιατί είναι αρκετές και συγκλονιστικές και αποκαλύπτουν την απόλυτη άγνοια της πραγματικότητας.
Αποκαλύπτουν, τους λόγους για τους οποίους πολιτεύτηκαν, τόσο ανεύθυνα και επικίνδυνα τα προηγούμενα χρόνια. 
Θεωρώντας, ότι είχαν τουλάχιστον καλές προθέσεις, ρωτώ: Καλά δεν καταλάβαιναν το μέγεθος των προβλημάτων τότε και καθύβριζαν, τις προηγούμενες κυβερνήσεις, τώρα που τα κατάλαβαν θα ζητήσουν έστω μια τυπική συγνώμη. Μια συγγνώμη κυρίως από τους πολίτες, οι οποίοι τους πίστεψαν και πλήρωσαν τόσο άγρια.
Καταλαβαίνουν τώρα πόσο πιο δύσκολα ήταν το 2010 και ότι παρ' όλα τα λάθη που μπορεί να έγιναν τότε, δυστυχώς δεν υπήρχε άλλη επιλογή; 
Η Ν Δ θα κάνει το ίδιο, για την πολιτική της, πριν το 2009 και την στάση της μέχρι και το 2012.
Η εθνική συνεργασία και η ωριμότητα όλων, είναι η αναγκαία και ικανή συνθήκη για να συνεχίσει δύσκολα, αλλά ομαλά την πορεία της, η χώρα. 
Ο Πρωθυπουργός πρέπει να συνεχίσει να κρατά την επαφή με την πραγματικότητα και η αντιπολίτευση να συνεχίσει την στήριξή του. 
Η αντιπολίτευση όμως και κυρίως το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, πρέπει να θέσουν τέσσερις όρους για την σταθερή και αποτελεσματική συνέχεια. 
• Να ψηφίζουν τα νομοσχέδια της συμφωνίας και τα κόμματα της κυβέρνησης. 
• Η κυβέρνηση να μην επιδιώξει την ψήφιση νομοσχεδίων, που πάνε πολλά χρόνια πίσω την χώρα, όπως αυτό για τα ΑΕΙ, που έστειλε στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή στην βουλή, ο υπουργός Παιδείας.
• Να ψηφιστεί τώρα, η αλλαγή του εκλογικού νόμου, θυμίζοντας στον Σύριζα, ότι ο αναλογικότερος εκλογικός νόμος ήταν πάντα η πρώτη αρχή του για την Δημοκρατία. 
• Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, πέρα από τα Μνημόνια και τα προαπαιτούμενά τους, να διατυπώσουν και εθνικό σχέδιο για την χώρα, για τις Μεταρρυθμίσεις, στην οικονομία, στο κράτος και στο πολιτικό σύστημα. 
Οι αβεβαιότητες είναι πολλές και μεγάλες και όλα είναι πιθανά.
Δυστυχώς, δύο είναι βέβαια, ότι τα δυσκολότερα είναι μπροστά και οι εκλογές είναι πολύ κοντά
Για την ομαλή συνέχεια της χώρας πρέπει, να διασφαλιστούν οι ελάχιστες προϋποθέσεις, όπως ο αναλογικότερος εκλογικός νόμος, για να ψηφίζει χωρίς εκβιαστικά διλλήματα ο πολίτης, και η συνεργασία των κομμάτων του μεταρρυθμιστικού κέντρου και της σοσιαλδημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: