21/7/15

Τι δεν κατάλαβε ο Βαρουφάκηςτου ΑΝΤΩΝΗ ΒΓΟΝΤΖΑ
Συνεχίζει να μιλάει. Να δίνει συνεντεύξεις. Να κάνει «σκέρτσα». Να μπλοφάρει ακόμη. Να προκαλεί. Να χλευάζει. Να ψεύδεται χωρίς συστολή. Να συκοφαντεί χωρίς όρια. Άλλα να λέγει τη μία μέρα και άλλα την επομένη. Και να τροποποιεί τα προηγούμενα πριν στεγνώσει το μελάνι γραφή των. Να υμνεί τον Πρωθυπουργό με βαρύγδουπες φράσεις, σε μια έντεχνη προσπάθεια δικού του αυτοθαυμασμού. Να προετοιμάζει το Grexit, από την πρώτη στιγμή. Και να διαπραγματεύεται υποκριτικά την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.
Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, έδειξε το βάθος της εύλογης αφοσίωσής του σε ιδέες και σε πρόσωπα. Απέδωσε την απομάκρυνσή του από το υπουργικό αξίωμα σε απαίτηση των ξένων. Προσβάλλοντας έτσι και τη χώρα και τον Πρωθυπουργό. Ευτελίζοντάς την και ταπεινώνοντάς τον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν διαψεύσθηκαν, κάποια στιγμή διαφωνίας και μη ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης σηκώθηκαν για να φύγουν χωρίς αποτέλεσμα και η Μέρκελ και ο Τσίπρας. Τότε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ παρενέβη «Συγνώμη, δεν θα φύγει κανείς από αυτό το δωμάτιο». Και έτσι αποφεύχθηκε μία ιστορική ρήξη.
Αυτό δεν κατάλαβε ο Γιάννης (με όσα «ν» θέλει να χαρίσει στον εαυτό του) Βαρουφάκης. Η Ευρώπη συνδέεται με την συναίνεση. Δεν έχει ρήξεις. Και μέχρι σήμερα τις έχει αποφύγει. Δεν φτάνει έτσι στο άριστο αποτέλεσμα. Αλλά έτσι επιβιώνει.
Ο Γιάννης Βαρουφάκης επεδίωκε τη ρήξη. Από την αρχή. «Έπαιξε» την Ελλάδα στο τζόγο. Δεν τα κατάφερε. Αντί να διώξει την Ευρώπη από την Ελλάδα, η Ευρώπη και η Ελλάδα τον απέβαλε. Για να περιορίσουν την καταστροφή, που προκάλεσε.
Αυτά για τον ίδιο και τους ομοίους του.

Νέα Κρήτη, τα Καθημερινά, Τετάρτη 15.7.2015 

Δεν υπάρχουν σχόλια: