5/1/11

Για τα σκουπίδια ποιος θα αγωνιστεί;

Ανήμερα πρωτοχρονιάς ορκίστηκαν οι νέοι δημοτικοί μας άρχοντες. Δύο ήταν τα στοιχεία που ξεχώρισαν. Η δυνατότητα του πολιτικού όρκου και οι πανομοιότυπες ανά την επικράτεια δηλώσεις ορισμένων συμβούλων. Σχετικά με την ορκωμοσία καλό είναι να αποφεύγονται ακρότητες και να αναγνωρίζεται στην πράξη το δικαίωμα του καθενός να ορκίζεται θρησκευτικά ή πολιτικά. Αυτό νομίζω ότι έχει πλέον κατοχυρωθεί. Όσον αφορά τις πολιτικές δηλώσεις τι να πει κανείς......
Να κλάψει ή να γελάσει. Υπάρχει άραγε σοβαρότητα, υπευθυνότητα, επίγνωση των αρμοδιοτήτων,  των πραγματικών δυνατοτήτων αλλά κυρίως των υποχρεώσεων που σχετίζονται με το αξίωμα στο οποίο με την λαϊκή ψήφο εκλέχθηκαν; Ενδεικτικές οι δηλώσεις στον πρώτο δήμο της χώρας. –πανομοιότυπες σε όλη την επικράτεια-  
Ο Νίκος Σοφιανός της Λαϊκής Συσπείρωσης δήλωσε πως "οι κομμουνιστές δηλώνουν πως θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του λαού".
Η Ελένη Πορτάλιου της παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας ένα επαναστατικό βήμα παραπάνω, δήλωσε πως "δε θα υπακούσουμε στους αντισυνταγματικούς νόμους του Μνημονίου" και ζήτησε το διαχωρισμό Εκκλησίας και κράτους.
Ο Πέτρος Κωνσταντίνου του συνδυασμού "Ανταρσία" δήλωσε ότι η παράταξή του θα αγωνιστεί "για την κατάργηση του μνημονίου και του Καλλικράτη".

Ερώτημα: Για το μάζεμα των σκουπιδιών που πνίγουν τις πόλεις μας, αλλά και για τα άλλα  καθημερινά μικρά και μεγάλα προβλήματα που στραγγαλίζουν τον πολίτη και για τα οποία εκλεγήκατε να λύσετε, ποιος θα αγωνιστεί ρε παιδιά; (ΓΠ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: