18/6/11

 «Οι ελίτ της Αθήνας προδίδουν, η εξυγίανση ναυαγεί.»

Από το κύριο σχόλιο της «Handelsblatt»
 
«Στην Ελλάδα ο λαός πάει στα οδοφράγματα, διότι οι ελίτ τον προδίδουν με οδυνηρό τρόπο. Πολλοί πλούσιοι δεν πληρώνουν κανέναν φόρο και τα κόμματα επιδίδονται σε μικροκομματικό ανταγωνισμό…»
«… Στο Ευρωπαϊκό καζάνι η πίεση αυξάνεται και μαζί της ο κίνδυνος της έκρηξης. Στην Ελλάδα ο λαός πάει στα οδοφράγματα, διότι οι ελίτ οδυνηρά τον προδίδουν. Πολλοί πλούσιοι εξακολουθούν να μην πληρώνουν φόρους και να στέλνουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Τα κόμματα επιδίδονται σε μικροκομματικούς ανταγωνισμούς και εξαπατούν τον λαό λέγοντας ότι, τα επώδυνα μέτρα δεν είναι απαραίτητα. Μεγάλο μέρος της πολιτικής και οικονομικής ηγεσίας προτιμούν να προστατεύσουν “τα κοπάδια τους”, παρά να σηκώσουν το βάρος της ζημιάς, που οι ίδιοι προκάλεσαν στη χώρα και την οικονομία. Ο πρωθυπουργός Παπανδρέου και ο υπουργός του των οικονομικών (πριν τον ανασχηματισμό) είναι οπωσδήποτε έντιμοι άνθρωποι, που προσπαθούν για το καλύτερο. Κι όμως σε τέτοιο κοινωνικό περίγυρο ο αγώνας τους ενάντια στην κρίση δεν έχει πολλές ελπίδες!…»
 « …Η συντηρητική παράταξη αρνείται να συμπράξει στο πακέτο μέτρων της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.. Με τέτοια ανεύθυνη και εκτός τόπου και χρόνου πολιτική οι συντηρητικοί δε ζημιώνουν μόνο την ίδια τους τη χώρα, μα και τη Νομισματική Ένωση, αλλά και το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Αναρωτιέται κανείς, αν μια τόσο εχθρική για την Ευρωπαϊκή ιδέα πολιτική δύναμη έχει θέση στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα;…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: