19/6/11

Αγριες επιθέσεις σε Σαμαρά

Από την τρόικα, ευρωπαίους ηγέτες αλλά και τον Τύπο
Διαβάζω στο ΒΗΜΑ.....

«ΑΓΕΦΥΡΩΤΟ μοιάζει να είναι το χάσμα το οποίο χωρίζει τη Νέα Δημοκρατία με την τρόικα λόγω των ενστάσεων που έχει η δεύτερη για το «Ζάππειο ΙΙ», ενώ την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντ. Σαμαράς- ο οποίος δέχεται συνεχή πυρά και από διεθνή ΜΜΕ για τη στάση του- θα προσπαθήσει το επόμενο διάστημα να επανασυνδεθεί με το κεντροδεξιό σύστημα της Ευρώπης. 

Ενδεικτικό του κλίματος που υπάρχει στην Ευρώπη για τον κ. Σαμαρά, είναι το ιδιαίτερα επικριτικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Ζeit» που τον καταγγέλλει για λαϊκισμό και εθνικισμό, στην ιστοσελίδα της, με τίτλο: «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σαμαράς, συμπεριφέρεται ανεύθυνα στην κρίση. Εκπροσωπεί τη λαϊκίστικη- αδύναμη στο χαρακτήρα πολιτική τάξη της χώρας». Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομίας της Σουηδίας Αντερς Μποργκ τον κατηγορεί για εγκληματική ανευθυνότητα, ενώ η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο του ζητούν να συναινέσει και να στηρίξει την κυβέρνηση. Σ΄ αυτό το κλίμα, υπάρχει αγωνία στη ΝΔ για την υποδοχή που θα έχει στη Σύνοδο του ΕΛΚ την προσεχή εβδομάδα, ενώ στο επιτελείο του κ. Σαμαρά μιλάνε για ευρωσυνωμοσία με... ελληνικό δάκτυλο.»

.....και αναρωτιέμαι, άσχετα από τα προσφιλή για το έθνος μας σενάρια περί παγκόσμιας εναντίον μας συνομωσίας και σε απλά ελληνικά «για όλα φταιν οι άλλοι και ποτέ εμείς», με ποιους κύριε Σαμαρά πρόκειται να διαπραγματευτείτε, όταν ακόμη και αυτή η υποδοχή σας, στους κύκλους αυτούς των ομοϊδεατών σας, τίθεται υπό αμφισβήτηση; Με αυτά και με αυτά, μην αναρωτιόμαστε για τη συνολική αμφισβήτηση του πολιτικού μας συστήματος. Κάνετε ότι μπορείτε γι΄ αυτό. (Γ.Π.)

Απόσπασμα από ΤΟ ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

Anestis Moutafidis είπε...

Αναρωτιέμαι κι εγώ, γιατί ο κύριος Σαμαράς δεν εφαρμόζει την λογική της συναίνεσης, σε μία τέτοια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή της Ελλάδος. Υπάρχει δηλαδή πραγματικά τόσο μεγάλο χάσμα μεταξύ των πολιτικών σχεδίων της Νέας Δημοκρατίας και αυτών της Τρόϊκας; Μου φαίνεται πως ο κύριος Σαμαράς δεν θέλει να παραδεχτεί πως η Ελλάδα βρίσκεται σε μία ιστορικά κρίσιμη κατάσταση και ότι όλα εξαρτιούνται από το πως θα συναινέσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις τις χώρας, για να βρεθεί μία εφαρμόσιμη και σωστή λύση για το μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος, πιθανόν σε όλον τον 21.ον αιώνα. Δεν θέλει να παραδεχτεί ότι μόνον με μία συνκυβέρνηση, δηλαδή με έναν συνασπισμό τουλάχιστον της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και των αριστερών, αλλά προοδευτικών δυνάμεων, θα μπορέσει η Ελλάδα και πάλι να ποδοπατήσει, διότι η ευθύνη για το πολιτικό και οικονομικό της μέλλον θα μοιραστεί έτσι σε ίσα μέρη προς όλους τους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες της χώρας. Είναι καιρός οι πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδος να αλλάξουν πορεία και να γίνουν ενωτικές και συνεργιτικές, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε κάποια αιώνια προβλήματα, τα οποία δεν επέτρεψαν τα τελευταία πενήντα χρόνια την Ελλάδα να εξελιχθεί ως μία πραγματική ευρωπαϊκή χώρα. Η Γερμανία είχε εφαρμόσει ήδη από το 1969 τον μεγάλο συνασπισμό και είχε σημιώσει έτσι ακόμα μεγαλύτερη άνοδο και το τότε οικονομικό της θαύμα μπόρεσε και επικράτησε με αυτόν τον τρόπο ακόμα πιο μεγάλο διάστημα. Πρέπει να το πάρουμε όλοι μας χαμπάρι, ότι οι εποχές έχουν αλλάξει. Τα πολιτικά προβλήματα έγιναν πιο σύνθετα, επίσης το ίδιο και τα οικονομικά. Για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε ως μία μιρή χώρα μέσα στην παγκοσμιοποίηση, θα πρέπει να λάβουμε τώρα τα κατάλληλα μέτρα. Τα επόμενα πέντε χρόνια θα φανεί εάν μπορέσουμε και επιβιώσουμε ως οικονομική μονάδα μέσα σε ένα πελώριο οικονομικό σύστημα, ή εάν αφανηστούμε μέσα στα πλοκάμια της παγκοσμιοποίησης οικονομικά και ως έθνος. Θα πρέπει να είναι πολύ αφελής ο κύριος Σαμαράς, για να μην τα γνωρίζει αυτά τα πράγματα και αυτός. Το θέμα είναι ότι σε αυτό το σημείο δεν χωράνε άλλο πολιτικά καπρίτσια και πλάκες,εδώ πρόκειται για ένα καθαρά υπαρξιακό ζήτημα της Ελλάδος και δεν θα μπορούσα να διανοηθώ ότι ο κύριος Σαμαράς θα ήθελε να πάρει την ευθύνη επάνω του για μία τυχόν ολοκληρωτική κατάρρευση της Ελλάδος. Η δημιουργία του μεγάλου συνασπισμού στον πολιτικό χώρο της Ελλάδος, είναι η μόνη λύση που μας παραμένει τώρα. Αυτό όμως ήταν εδώ και πολλά χρόνια προβλέψιμο και έτσι είρθε τώρα η ιστορική στιγμή για την πραγματοποίησή της στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Καλά του τά ψαλε ο Καρατσαφέρης.
Όμως το θράσος του είναι τόσο μεγάλο που ούτε η ηρονεία τον πρόσβαλε ώστε να αλλάξει συμπεριφορά.
Αλή στους έλληνες με τέτοιους πολιτικούς. Φέραν την Ελλάδα εκεί που τη φέραν και ούτε και τώρα που δεν είναι η χώρα πιά κυβερνήσημη δεν αναλαμβάνουν κάποια εφθύνη να διασώσουν επιτέλους ότι μπρορέσουν.
Το διασειρμό της Ελλάδας μόνον μάλλον εμείς οι απλοί πολήτες το αισθανόμαστε και τον φαίροθμε βαραίως.