28/6/11

Πάγωμα, δήμευση και ιδιώνυμο !

Ξέρουν ποιοι, πότε και πού εξήγαγαν από την αρχή της κρίσης τεράστια ποσά στο εξωτερικό

Αν παίρνονταν αυτά τα μέτρα, θα υπήρχε και η αίσθηση όχι μόνο απόδοσης δικαιοσύνης, αλλά και δίκαιας κατανομής των βαρών. Βασικές προϋποθέσεις εθνικής συμμετοχής. Οι μούντζες στη βουλή διαιρούν. Η απαίτηση να πληρώσουν οι μεγάλοι φοροφυγάδες, οι παρανόμως θησαυρίσαντες και διακινητές του μαύρου χρήματος αντίθετα ενώνει. Είναι καιρός, οι πάντες: κινήματα, κόμματα, συνδικάτα και αγανακτισμένοι, να πιέζουν σταθερά προς αυτή την κατεύθυνση. Τότε οι αγώνες θα είχαν νόημα και θα έδιναν ελπίδα! (Γ.Π.) 


Του Λευτέρη Τζιόλα

Η Τράπεζα της Ελλάδος γνωρίζει ποιοι, πότε και πού (τουλάχιστο σαν πρώτο σταθμό) έχουν εξάγει στο εξωτερικό 120 δισ.€ από την μέρα της ανοιχτής κρίσης χρέους της χώρας (τουλάχιστο του τελευταίους 18 μήνες). Δηλαδή, πολύ περισσότερα από το δάνειο της τρόικας (των 110 δισ.€) για το οποίο τόσα νέα αδιέξοδα και διαχρονικά δεινά θα συσωρευθούν.
Να εξετασθούν όλες αυτές οι περιπτώσεις. Συστηματικά και αυστηρά.
Ο μέγιστος όγκος αυτών των χρημάτων είναι προϊόντα ''μαύρου χρήματος'', φοροκλοπής, φοροδιαφυγής, εισφοροκλοπής, παράνομων δραστηριοτήτων...
Όσοι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν απολύτως τεκμηριωμένα την απόκτησή τους σε συνδυασμό με την καθαρή και συνεπή φορολογική θέση τους, ως ελάχιστη επιλογή δικαιοσύνης οφείλει η ελληνική πολιτεία να δημεύσει τα περιουσιακά τους στοιχεία, να παρέμβει και να παγώσει οι καταθέσεις τους στις τράπεζες του εξωτερικού κι αν δεν τακτοποιήσουν εντός μηνός όλες τις εκκρεμότητές τους προς το ελληνικό δημόσιο να διωχθούν με ιδιώνυμο !
Αυτό είναι το πρώτο μέτρο μιας χώρας που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού με το οικονομικό της πρόβλημα και θέλει πραγματικά να το αντιμετωπίσει , όταν μάλιστα γνωρίζει ότι το 30%της οικονομίας της είναι παραοικονομία !
Το πρώτο που οφείλει να πράξει η ελληνική πολιτική ηγεσία, αντί να εξοντώνει την πλειοψηφία των ελλήνων εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας, να βυθίζει την οικονομία στην ύφεση, να διογκώνει το χρέος με νέα δάνεια και να ρευστοποιεί την περιουσία του ελληνικού λαού (του δημοσίου).

ΠΗΓΗ: από το Facbook

1 σχόλιο:

Anestis Moutafidis είπε...

Es stellt sich nur die Frage, wer diese gesetzeswidrige Transaktionen und Veruntreuungen untersuchen wird und die verantwortlichen Täter angemessen bestrafen wird. Ist solch eine Untersuchung, im Hinblick auf die Dimension der stattgefundenen illegalen Veruntreuung von Staatsgeldern, überhaupt noch möglich? Eine weitere Frage ist, ob sie überhaupt noch Sinn macht