31/10/11

Επιστροφή στην πολυγαμία;

Αρκετές εκατοντάδες άνδρες κινητοποιήθηκαν την Παρασκευή στην Βεγγάζη για να απαιτήσουν την εφαρμογή του ισλαμικού νόμου στη Λιβύη. Η επιστροφή στη σαρία, σημαίνει και επιστροφή στην πολυγαμία, κάτι που δεν απέκλεισε ο επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης, Mustafa Abdel Jalil. Τόσο αίμα και η αραβική άνοιξη μάλλον αργεί να έλθει! (Γ.Π.)

ΠΗΓΗ: Φωτο του  Adam Nossiter/Africa

30/10/11

Έφυγαν οι πολιτικοί μας έμειναν οι παπάδες και ο στρατός!

Κενό στην πολιτική δεν υπάρχει. Η απαίτηση να κατέβουν οι πολιτικοί από τις εξέδρες των επισήμων, θεωρούμενοι συλλήβδην λαμόγια και υπαίτιοι της κρίσης είχε σαν αποτέλεσμα, οι παρελάσεις σε πολλές πόλεις να πραγματοποιηθούν μπροστά στους παπάδες και τους στρατιωτικούς. Με τις υγείες μας για ότι αυτό μπορεί να υποδηλώνει και μη ξεχνάμε, ότι σε περιόδους κρίσης η Ευρώπη πάντα αρμένιζε δεξιά! (Γ.Π.)

Αναζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα στειρώσεων του Φουτζιμόρι

Σημαντική θεωρείται η απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα να ανοίξει εκ νέου την υπόθεση των αναγκαστικών στειρώσεων που υποβλήθηκαν σε Περουβιανές από τη δικτατορία του Αλμπέρτο Φουχιμόρι. Το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης πρακτικής και αρχικός, άλλωστε, κατά τα φαινόμενα στόχος του Αλμπέρτο Φουτζιμόρι ήταν η μείωση του αριθμού των γεννήσεων σε συγκεκριμένες περιοχές, καθιστώντας τον πληθυσμό τους γηραιότερο και πιο αδύναμο ως προς τη συγκέντρωση των προς το ζην. Ίσως έστω και τώρα να αποδοθεί δικαιοσύνη και να αποδώσει καρπούς ο αγώνας ενάντια στις διακρίσεις, την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στις αναγκαστικές στειρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε 300 χιλιάδες γυναίκες στα πλαίσια μιας απάνθρωπης κυβερνητικής πολιτικής. (Γ.Π.)

ΠΗΓΗ: La Pr1mera + Carlos Peralta

29/10/11

Αλληλεγγύη με τον «αμαρτωλό»

Είναι γνωστό, ότι στη Γερμανία προκαλούν οργή οι υπερχρεωμένες χώρες του ευρώ. Για την Ελλάδα ειδικά μη το συζητάμε, ο θυμός τους είναι μεγάλος. Δικαιούνται όμως οι Γερμανοί να μας αντιμετωπίζουν με αυτόν τον απαξιωτικό τρόπο, όποια και αν είναι τα λάθη μας και οι αναστολές μας; Η ιστορικός Ursula Rombeck-Jaschinski προειδοποιεί τους συμπατριώτες της, πως πρέπει να είναι πολύ μετρημένοι με την αλαζονική συμπεριφορά τους. Γιατί

Ανθρακωρύχοι έξω από την πρωτεύουσα Καμπούλ στις πρώτες πρωινές ώρες

Το Αφγανιστάν είναι μια απελπιστικά φτωχή χώρα. Πολύ πλούσια όμως σε φυσικούς πόρους. Η εκμετάλλευση του ορυκτού της πλούτου γίνεται κάτω από πολύ δύσκολες και σκληρές συνθήκες. Οι ανθρακωρύχοι έρχονται συνήθως στα ορυχεία της Καμπούλ από τα βόρεια τμήματα της χώρας, μακριά από τις οικογένειές τους με ένα μεροκάματο 10 περίπου δολαρίων. (Γ.Π.)

Πηγή: Φωτο του Αχμάντ Μασούντ / Reuters /Die ZEIT

28/10/11

Δεν ήταν ούτε προοδευτικοί ούτε δημοκράτες!

Ένας ενδιαφέρων αλλά και ενδεικτικός για τα συμβαίνοντα σήμερα διάλογος με τον Στέφανο Τζουμάκα στο Facebook. Ο καθείς ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και ας αναλάβει τις ευθύνες του. Η σιωπή δεν είναι πάντα και παντού χρυσός. Αντίθετα αφήνει χώρο για επικίνδυνα επικοινωνιακά παιγνίδια, τα αποτελέσματα των οποίων θα πληρώσουν ως συνήθως, οι συνήθως ύποπτοι. Οι μη έχοντες και αυτό άσχετα δηλώσεων και προθέσεων.(Γ.Π.)

Βία «κοινοβουλευτική»

Είναι γνωστό το ιταλικό πάθος και ταμπεραμέντο. Το σόου από σύνοδο του ιταλικού κοινοβουλίου, όπου συζητήτο η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Σιγά που θα περάσει αμαχητί. Οι πολιτικοί Claudio Barbaro (αριστερά) και Fabio  Rainier (δεξιά) πιάνονται στα χέρια. (Φωτο του  Giuseppe Lami / DPA από το Spiegel)
  

27/10/11

Αυτή είναι η διαφορά!

Ενώ οι τουρίστες στο Ρίο ντε Τζανέιρο επισκέπτονται με τελεφερίκ την κορυφή του Zuckerhut, ο πιτσιρικάς της φωτογραφίας πρέπει να μεταφέρει το νερό με τα πόδια. (Φωτο dapd/Focus)

26/10/11

Χωρίς μίσος για τους ψευδομένους

Κώστας Μαμέλης
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ Γ. ΜΑΜΕΛΗ

Με ιατρικούς όρους η ασθένεια χαρακτηρίζεται ανίατη. Η πορεία της δεν αναστρέφεται, αφού ήδη ο εγκεφαλικός θάνατος είναι παρών, οι γιατροί συντάσσουν τη ληξιαρχική πράξη θανάτου. Μέσα στους κοπετούς των «συγγενών», τους ποταμούς δακρύων των «περιλυπόμενων» κι ενώ η χώρα βιώνει -ως μη όφειλε- το απόλυτο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό της αδιέξοδο, στο δημόσιο χώρο οι περίκλειστοι ταγοί αρνούνται την πραγματικότητα, ξορκίζουν το νέο '22, παρακάμπτουν «το πικρόν ποτήριον».

Ο κόσμος καίγεται και εδώ ....κουρεύονται

Η Ευρώπη κάνει το μετέωρο βήμα της. Σκληρό το παρασκήνιο για την επίτευξη λεπτών ισορροπιών. Δύσκολο να αποφασίσουν, γιατί πρόκειται, για το ποιος τελικά θα πληρώσει τη ζημιά ή κατά την προσφιλή έκφραση του κυρίου Σαμαρά, με ποιο «μείγμα» πολιτικής θα «κρεμαστούμε» ή θα «σωθούμε». 

Το πρόσωπο της Τυνησιακής επανάστασης

"Η Τυνησία ανήκει σε εμένα, σε εσένα, σε εσάς όλους" γράφει το T-shirt της νεαρής Τυνήσιας.
ΠΗΓΗ: Φώτο του  Hamideddine Bouali από το Der Spiegel

25/10/11

Μηνύματα μιας ελληνικής τραγωδίας!

«Επιτέλους ανάπτυξη» στην Ελλάδα. Ανάπτυξη αλλά μακάβρια. Βρετανική μελέτη συνδέει την οικονομική κρίση και τις περιόδους ύφεσης με την αύξηση των αυτοκτονιών. Σύμφωνα με την μελέτη αυξήθηκε  το πρώτο εξάμηνο του 2011  ο αριθμός των αυτοκτονιών κατά 40%, σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2010.

Το τέλος του Καντάφι...

...από τη στιγμή που ο γιος του έταξε ποτάμια αίματος στο διαμαρτυρόμενο λαό του, ήταν αναμενόμενο. Η αρωγή της Δύσης στην Αραβική Άνοιξη έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη Λιβύη. Ο βάναυσος όμως τρόπος που θανατώθηκε, και η έκθεση της σορού του σε λαϊκό "πανηγύρι" πολύ απέχουν από αυτό που θα έπρεπε να επιθυμεί κάθε πολιτισμένος άνθρωπος.

Επιτροπεία μετά το κούρεμα!

Ανκαίος
Η κυρία Μέρκελ θέλει μετά το «κούρεμα» να τοποθετήσει και μόνιμα την τρόικα στην Αθήνα για σίγουρη και όχι «ελληνική» προώθηση των συμφωνηθέντων. Ήδη στις ειδήσεις των 8 ακούστηκαν και οι πρώτες απόψεις γύρω από το θέμα του περιορισμού της εθνικής μας κυριαρχίας. Φτου στον κόρφο μας βέβαια αν την Τετάρτη δεν υπάρξει απόφαση. Ούτε που να το σκεφτόμαστε. «Aυτή

24/10/11

Οι αγανακτισμένοι των γηπέδων

Οι αγανακτισμένοι μεταφέρονται από τις πλατείες, τους δρόμους και τις συνελεύσεις, στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας. Συνθήματα κατά του Γιώργου Παπανδρέου, των πολιτικών και της Βουλής και πανό με πολιτικό περιεχόμενο στο Ολυμπιακό Στάδιο, τη Ν. Σμύρνη και το “Γεντί Κουλέ” του Ηρακλείου. Τελικά ήταν να δούμε και αυτό.

22/10/11

Μαζική δωρεάν ιατρική φροντίδα στους φτωχούς του Λος Άντζελες

H CareNow, φιλανθρωπική οργάνωση στο Λος Άντζελες οργάνωσε στο LA Memorial Sports Arena μια κλινική, όπου για τέσσερις ημέρες παρέχεται δωρεάν ιατρική φροντίδα σε ανασφάλιστους και φτωχούς κατοίκους.

21/10/11

Μεγαλο-οφειλέτες, παίρνουν επίδομα ανεργίας και έχουν εκατομμύρια στο εξωτερικό!

Έβγαλαν εκατομμύρια στο εξωτερικό και χρωστούν εκατομμύρια στο δημόσιο! Απίστευτες περιπτώσεις φοροδιαφυγής προκύπτουν από τις λίστες με τα στοιχεία των μεγαλο-οφειλετών που δίνονται μόνο για ανάγνωση στους βουλευτές μέσα στη Βουλή.

20/10/11

Κριτική Ντελόρ

«Βλέπουμε μια επιστροφή των παλαιών πρακτικών του ΔΝΤ, δηλαδή να μαθαίνουμε στις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες να πεθαίνουν αναρρώνοντας» δήλωσε σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» ο κ. Ντελόρ, πρώην πρόεδρος της Κομισιόν. Επέκρινε δριμύτατα τους Ευρωπαίους ηγέτες με ασυνήθιστα υψηλούς τόνους καθώς και τις κυβερνήσεις για την αδυναμία άμεσης εφαρμογής των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου σχετικά με τη νέα στήριξη της Ελλάδας και τη μεγαλύτερη ευελιξία του ΕΤΧΣ.

Μόλις άκουσα...

...το ταιριαστό στη μέση γαυροφροσύνη αντιγερμανικό σύνθημα "έτσι γαμάνε αυτοί που σας χρωστάνε", για τη νίκη απέναντι σε μια βεστφαλική ομάδα γεμάτη Πολωνούς, Κροάτες και Τούρκους. Ταράχτηκε ο Άκερμαν, έκλαψε ο Σόιμπλε, κλονίστηκε ο Ρέσλερ... Δεν τολμώ να σκεφτώ καν τα αυριανό πρωτοσέλιδα Γαύρου και Πρωταθλητή. Πόση εθνική περηφάνια, Μέρκελ και κολάζ θα έχουν άραγε;


Πηγή: Facebook

8/10/11

Καμία αμφιβολία. Είμαστε λαός των άκρων.

Ανωνύμων Λόγος
Έλαβα και δημοσιεύω:

Έχουμε εφεύρει τον εξοστρακισμό για να μπορούμε να ξεφορτωνόμαστε τους σπασίκλες και την Κωμωδία για να μπορούμε να κοροϊδεύουμε λέγοντας ότι κάνουμε Τέχνη. Έχουμε τα περισσότερα δυστυχήματα στους δρόμους αλλά και έναν από τους μεγαλύτερους μέσους όρους ζωής στον κόσμο, παρ' όλο που  πίνουμε, καπνίζουμε και ξενυχτάμε σαν να μην υπάρχει αύριο.

7/10/11

«Aλήθειες» σε έξαρση

«Γιατί δεν λέτε την αλήθεια;» Την ερώτηση, σε οργισμένο ύφος, διατυπώνουν συχνά αναγνώστες, για να σχολιάσουν, στην ηλεκτρονική έκδοση της «Κ», άρθρα της εφημερίδας με τα οποία διαφωνούν.

Σύμφωνα λοιπόν με την «αλήθεια», για τα δεινά μας φταίνε: οι λαθρομετανάστες, η ατιμωρησία, η ασυδοσία, το δικαστικό σύστημα και οι λειτουργοί του, η τρόικα, η κυβέρνηση, το Μνημόνιο, η δραχμή στην οποία (δεν) επιστρέφουμε, το ευρώ που (δεν) εγκαταλείπουμε, οι αγορές, το Δημόσιο, οι δημοσιογράφοι..., η λίστα ανεξάντλητη.

Είναι δυνατόν να είμαστε τόσο ανώριμοι καταναλωτές!


Πλάκωσαν λέει πάλι στα μεγαλομπακάλικα και ψωνίζουν για να αποθηκεύσουν τρόφιμα και νάχουν να τρώνε σε περίπτωση στάσης πληρωμών!! μπράβο ρε θα ζήσετε μερικές βδομάδες παραπάνω από μας που δεν θα χουμε τρόφιμα στην αποθήκη!! εν τω μεταξύ προπληρώστε τους μεγαλομπακάληδες ...αειειειει χάσου ανθρωπάκι...έχεις το μαυραγοριτάκι...μέσα σου.


Έλαβα και δημοσιεύω

Ανωνύμων Λόγος
Το δημοψήφισμα που (θα) κάνετε κύριε Καστανίδη πρέπει να έχει το εξής ΑΠΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:
Θέλετε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε τους μισθούς, τις συντάξεις, τα επιδόματα και τις επιχορηγήσεις ή θέλετε να πληρώνουμε τις τράπεζες, τους τοκογλύφους και τα λαμόγια;

Μην τρέφεις υπερβολικές ελπίδες σε ένα όμορφο μέλλον...

...η ιστορία μας διδάσκει κάτι άλλο. Οι άνθρωποι θα παραμείνουν στην ίδια άσχημη κατάσταση. Θα υπομένουν τους ίδιους τρόμους και κάτω από ένα καινούργιο καθεστώς. Μόνο οι σφαγείς έχουν αλλάξει. (Osho)

Στη συνεχιζόμενη κακή πορεία της οικονομίας ...

...έρχεται να προστεθεί και ο τρόμος των βίαιων έως και φονικών ληστειών, ως καθημερινό πλέον φαινόμενο. Δυστυχώς έχει άμεση σχέση με την πορεία φτώχειας και δυσπραγίας του λαού. Δικαιολογημένα γενικευμένο το κλίμα ανασφάλειας των πολιτών, γιατί η ασφάλεια δεν είναι μόνο πρόβλημα καλής ή ελλιπούς αστυνόμευσης.

6/10/11

Η μυθοπλασία κινήθηκε αφαιρετικά !

Σχετικά με το θάνατο του Κοεμτζή γράφει ο Γ. Σκαμπαρδώνης στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της 6.10.11  «...η μυθοπλασία κινήθηκε αφαιρετικά και μετέβαλε τα πάντα, μετατρέποντας τον Νίκο Κοεμτζή σε σχεδόν συμπαθητική περσόνα.

5/10/11

Ανεμομαζώματα

  • Διαβάζω σε φόρουμ του Indymedia σχετικά με τα φαινόμενα σεξισμού στις πανεπιστημιακές συνελεύσεις ότι στα Εξάρχεια κυκλοφόρησε αφίσα του αντιεξουσιαστικού χώρου με το σύνθημα: «ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑ....». Τι να πει κανείς. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου ή ιδεολογικό μπουρδούκλωμα;
  • Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, όπως ζητά η τρόικα, θα επιφέρουν ακόμη μεγαλύτερη ύφεση.

4/10/11

Κι αυτός ήθελε να γίνει πρωθυπουργός!

Σαμαράς - Κοέλιο
Ο κ. Σαμαράς θα μπορούσε να αντλήσει χρήσιμα διδάγματα από τον Πορτογάλο κεντροδεξιό Πέδρο Πάσος Κοέλιο. Κι αυτός ήθελε να γίνει πρωθυπουργός.
Δεν ξέρω αν τον κ. Κοέλιο απασχολεί πώς θα εορταστούν τα 200 χρόνια εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας του. Είναι βέβαιο ότι έχει καταλάβει ότι για μια χώρα υπερχρεωμένη, ο μόνος δρόμος ανάκτησης εθνικής, οικονομικής και δημοσιονομικής ανεξαρτησίας, είναι η άμεση δημοσιονομική εξυγίανση. Υποθέτω ότι στις πατριωτικές ομιλίες του ο κ. Κοέλιο δεν μοιράζει φτηνές υποσχέσεις «επαναδιαπραγμάτευσης», αλλά ένα σοβαρό σχέδιο ταχείας μετάβασης σε πρωτογενές πλεόνασμα.

Περί εσχάτης προδοσίας

Tου Θ. Καρτερού 

«Τι σημαίνει να κατηγορεί κάποιος πολιτικός αρχηγός την κυβέρνηση για εσχάτη προδοσία; Ότι θα ζητήσει αύριο να στηθούν δίκες -κάτι σαν μια νέα έκδοση από Γουδή; Ότι της καταλογίζει συνειδητή απεμπόληση των συμφερόντων της χώρας εν ονόματι κάποιων σκοτεινών σκοπών και κέντρων -χρειάζεται συνεπώς να ενεργοποιηθεί μια νέα έκδοση του 509; Ή ότι απλώς καταφεύγει σε τόσο βαριές κουβέντες για λόγους πολιτικής ρητορικής, για να δείξει και να καταδείξει πόσο η πολιτική της κυβέρνησης στρέφεται κατά των συμφερόντων του λαού και της χώρας;